Chatbots, machine learning, Robotic Process Automation (RPA) og kunstig intelligens. Ord som kan virke skræmmende eller måske endda helt uforståelige? Men ikke ret meget længere. HK Kommunal tilbyder nemlig endnu en runde gratis uddannelse i de nye teknologier – uddannelse der kan ruste til fremtiden. Du kan tilmelde dig nu, og de første kurser kører fra slutningen af oktober.

Ifølge HK Kommunals formand Lene Roed, er det vigtigt, at man som HK’er i fremtiden har kendskab til de nye teknologier.

- HK’erne er helt essentielle, når vi taler digitalisering. De er de allervigtigste brikker, når vi skal omsætte arbejdsgange til ny teknologi. Derfor er det afgørende, at vi hele tiden er i front, når vi skal uddanne vores medlemmer og tilbyde helt konkret kendskab til alle de nye teknologier, der er i spil i det offentlige. Uddannelse er simpelthen nøglen til fremtidig jobsikkerhed og samtidig får kommunerne medarbejdere, der kan drive og udvikle nye digitaliseringsprojekter siger Lene Roed.

En ny verden åbner sig

En af dem er Karsten Bjørno, der er økonomikonsulent i Vordingborg Kommune. Han tilmeldte sig kurset efter anbefaling fra to kolleger, der havde været afsted – og det fortrød han ikke.

- Fremtidens HK’er var en øjenåbner og fik sat skub i nogle processer i vores egen kommune. Jeg fik virkelig en forståelse af, hvor meget smartere man kan gøre tingene. Hjemmeopgaverne gav mulighed for at gøre sig tanker om, hvad vi selv kunne sætte i gang i vores team. Efter hver kursusgang, gik jeg hjem og inddragede mit team, så vi fik nogle gode snakke, forklarer han.

For Karsten Bjørnos team har det resulteret i, at de har sat strøm til flere processer omkring økonomi, som de før skulle udføre manuelt.

- Vi har nu en RPA-robot, der hjælper os med faktura. Når der ligger dobbelte faktura, så tjekker RPA’en hvilken en, der er den rigtige og sletter den anden. Og derudover hjælper den også med en masse andre sletteopgaver, fortæller Karsten Bjørno.

Mere interessante opgaver

Han vil klart anbefale andre at tage kurset. Primært fordi han synes, at det er vigtigt, at man fremtidssikrer sig selv.

- Man kommer til at tænke meget mere digitalt. Det kan være at HK’erne skal løse nogle andre arbejdsopgaver i fremtiden, og derfor skal vi sikre os, at vi kan det. Samtidig kan automatisering og digitalisering frigøre ressourcer til kerneopgaven og gør dermed opgaverne mere interessante.

Vil du også fremtidssikre sig selv, så kan du få en oversigt over kurserne og tilmelde dig her.

Der kører særlige forløb for ledere og lægesekretærer. Tilmeldingen til kurser for chefer og ledere er allerede åbent - i både Aarhus og Roskilde. (Links er udløbet pr 18/3 2021) Er du lægesekretær så hold øje med din indbakke eller DL's gruppe på Facebook, hvor vi opdaterer så snart tilmeldingen er åben.

Kurset kan omsættes til etcs-point

Ønsker du at få ”papir” på dine nye digitale kompetencer, har HK Kommunal indgået en aftale med COK om, at kurset Fremtidens HK’er kan omsættes til 10 ECTS-point. Det kræver blot, at du supplerer op med akademimodulet Fremtidens digitale administration – digitalisering på din arbejdsplads. Efter du har gennemført Fremtidens HK’er, kan du tage det supplerende modul på i alt 5 kursusgange + eksamen i stedet for - som normalt - 10 kursusgange.