Fra afdelingsgeneralforsamlingen i 2019

HK Sydjylland har valgt at afholde de generalforsamlinger, som i foråret blev aflyst på grund af coronavirus. Alternativt kunne de have været helt aflyst, men afdelingen har vurderet, at medlemsdemokratiet vejede tungere end praktiske hensyn.

- Det er vigtigt at få ”arvefølgen” i Kommunal på plads. Formanden for HK Handel Sydjylland, HK Stat Sydjylland samt fællesformanden i Sydjylland er alle på valg i 2020. Udskyder vi generalforsamlingerne, går der ”rod” i valgperioderne, siger fællesformand Ole Kjær om de fire kommende generalforsamlinger. 

Ved et tilfælde nåede HK Privat Sydjylland at afholde sin årlige generalforsamling, hvor formand Henny Fiskbæk blev genvalgt, umiddelbart før samfundet lukkede ned. De øvrige afdelingssektorer: HK Stat Sydjylland, HK Kommunal Sydjylland og HK Handel Sydjylland var ikke så heldige og måtte udsætte generalforsamlingerne, ligesom HK Sydjyllands afdelingsgeneralforsamling også blev udsat. 

Sådan gør vi

HK Sydjylland afholder sin afdelingsgeneralforsamling den 2. september i Kolding. Derefter er der spisning, hvorefter generalforsamlingerne for HK Handel Sydjylland og HK Kommunal Sydjylland afholdes samtidig i to forskellige lokaler. Tilmelding til hver begivenhed sker separat. 

- Vi har valgt at afholde en komprimeret form for generalforsamling, hvor alle regler bliver overholdt, men tidsrammen bliver presset. Derfor ingen lang beretning fra fællesskabet, men regnskab 2019, valg efter lovene og forhåbentligt også lidt kollegial hygge, siger Ole Kjær.

På afdelingsgeneralforsamlingen er formand Ole Kjær på valg, og i HK Handel Sydjylland er formand Hanne Kærgaard Mathiasen og fire bestyrelsesmedlemmer på valg. Generalforsamlingen i HK Kommunal Sydjylland har den særlige krølle, at Dorthe Vestergaard ikke er blevet valgt som formand efter Lene Roeds valg som sektorformand i januar i år. Dorthe Vestergaard stiller op til valg, og tilmeldingsfristen for at stille op imod hende er udløbet, men formelt set er hun stadig konstitueret i rollen, selv om hun har varetaget jobbet siden januar.

HK Stat Sydjylland afholder allerede sin generalforsamling allerede den 26. august i Kolding. Både formand Annette Godsvig Laursen og tre bestyrelsesmedlemmer er på valg. 

Tilmeld dig her

Find din afdelingssektor og afdelingen herunder og klik dig ind, så du kan blive tilmeldt og bruge din demokratiske ret.

For medlemmer af HK Kommunal Sydjylland:

For medlemmer af HK Handel Sydjylland

For medlemmer af HK Stat Sydjylland

For alle medlemmer af HK Sydjylland (afdelingsgeneralforsamlingen)