De tre legatmodtagere på ZBC Slagelse, fotograferet sammen med Esben Hansen fra HK Sjælland

Fra venstre ses legatmodtagerne Marie-Louise Lindeschou Nørgaard og Rebekka Bjerre Kristensen, handelslærer Christina Rugaard Duus Kronstrøm og Esben Hansen, HK Sjælland.

Erhvervsuddannelserne skal fejres, og de årlige dimissioner er en oplagt lejlighed til at gøre netop det: Sætte fokus på kontorfaget og fejre dimittender, som har gjort sig ekstra umage for at dygtiggøre sig. Derfor uddeler HK Sjælland legatgaver i samarbejde med erhvervsskolerne.

Kriterierne for legaterne er bl.a., at man skal være dygtig og ihærdig, man skal ville faget og være en god rollemodel – og så skal man være en god kammerat.

Rebekka Bjerre Kristensen, kontorassistent med speciale i administration, Hørkram i Sorø, modtager legatet med følgende motivation:

Gennem hele Rebekkas uddannelsesforløb har hun udvist et stort fagligt engement. Rebekka er nysgerrig og ivrig efter at lære. Rebekka tænker ud af boksen, stiller spørgsmål og tænker innovativt. Rebekka har udviklet sin egen udgave af den sociotekniske model. Rebekkas model er meget mere forståelig og tilgængelig end lærebogens model. Nu er det Rebekkas Sociotekniske Model der bruges i undervisningen. Denne model brugte Rebekka selvfølgelig til fagprøven og med et 12-tal som resultat.

Rebekka er en glad og hjertevarm person, som har bidraget positivt til det sociale fællesskab. Hun er vellidt af alle, og hendes humor har givet anledning til mange befriende grineflip.

Mia Emilia Weinreich, Salgsassistent, tekstil, Femilet i Slagelse, modtager legatgaven med følgende motivation:

Mia har lige fra starten af uddannelsen gået positivt til opgaverne og været superengageret og motiveret. Ikke mindst i hendes fagprøve. Mia har arbejdet målrettet med sit projekt og har skabt et nyt koncept til Femilet – og vel at mærke færdigt og køreklart.

Mia har brugt oplevelsesøkonomi som det bærende element i fagprøven. Kunderne har kunnet booke tid til personlig forkælelse og ekspertviden hos Mia. Med sloganet ”Vores kunder fortjener en rigtig skål” er Mia kommet helt i mål!

Mia er lykkedes med at bringe det personlige salg til nye højder gennem kundernes oplevelser. Kunderne har simpelthen købt mere.

Mia er helt klart noget udover det sædvanlige. Hun er en dygtig salgsassistent og har været en super stjerne som klassekammerat. Mia har været en motiverende faktor, spredt positiv energi, og hun har trøstet med en skulder, der kunne grædes ud ved. Mia ønskes meget held og lykke fremover. Vi håber, hun bliver i branchen i mange år – branchen har brug for salgsassistenter som Mia.

Helle Friis, formand for HK Handel Sjælland glæder sig på Mias og handelsbranchens vegne.

- I vores branche bliver vi desværre ofte mødt med den holdning, at alle kan da arbejde inden for detail. Men en dygtig salgsassistent skal faktisk være lidt af en superwoman/-man. Man skal have kompetencer inden for økonomi, jura, dekoration, salg, planlægning, og så skal man naturligvis have et veludviklet servicegen. Branchen har hårdt brug for dygtige, faguddannede medarbejdere som Mia og Rebekka, siger Helle Friis.

Marie-Louise Lindeschou Nørgaard, kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration, Region Sjælland, modtager legatgaven med følgende motivation:

Allerede første dag på skolen var det tydeligt, at Marie-Louise er en pige med store krav til sig selv. Hun lægger hjerte og sjæl i alt, hvad hun laver, og hun stræber hele tiden efter at blive så dygtig som overhovedet muligt. Hun stiller spørgsmålstegn ved alt, og man kan være helt sikker på, at man hører fra hende, hvis hun er den mindste smule usikker på en opgave.

Gennem det sidste 1,5 år har hun gennemgået en meget stor udvikling. Hendes usikkerhed er langsomt blevet mindre tydelig, og hendes tiltro til sig selv er vokset. Dette så vi tydeligt, da hun kom til fagprøveeksamen og med totalt ro i sindet forsvarede sin flotte fagprøve – alt var gennemarbejdet ned til mindste detalje, og topkarakteren var i hus.

Alle disse kvaliteter vil helt sikkert hjælpe Marie-Louise med at få drømmejobbet, for enhver arbejdsgiver vil være heldig at få hende.

Ifølge Michael Rosenberg, formand for HK Kommunal Sjælland, er kloge hænder og hoveder vigtige elementer på fremtidens arbejdsmarked.

- Nysgerrige medarbejdere, der søger viden og stiller spørgsmål til, hvorfor vi gør tingene, som vi gør, har alle arbejdspladser brug for og kan udvikles af. Marie-Louise besidder helt klart disse kompetencer, og sammen med hendes personlige udvikling under uddannelsen vil hun være godt styrket til at bestride ethvert job på enhver offentlig arbejdsplads, siger Michael Rosenberg.