Ruben blev fyret efter 35 år

Ruben Stoklund var rigtig glad for sit job i den grafiske branche. Faktisk så glad, at han havde været samme sted i 35 år, men pludselig stod han med en opsigelse i hånden. 57 år gammel.

- Jeg var chokeret, og efter en uge blev det trivielt at gå hjemme. Den ene dag tog den næste, og så kom Coronaen, og der var ingen ledige jobs i min branche, fortæller Ruben Stoklund. 

Ruben Stoklund

Ruben Stocklund foran bussen. Ruben bestod teoriprøven med 0 fejl og fik ros til køreprøven.

Tanker om fremtiden

Den grafiske branche bød for Ruben Stoklunds vedkommende på hårdt fysisk arbejde med tunge løft, ømme ben og hænder og til tider ondt i ryggen. Og som 57-årig kunne han godt være bekymret for, om kroppen kunne holde til det i længden.

- Jeg elskede mit job, selv om det var hårdt, men jeg bliver jo ikke yngre, så jeg overvejede, om jeg skulle prøve noget andet. Jeg tvivlede bare lidt på, om jeg kunne finde ud af andet, siger Ruben Stoklund, der tidligere havde kørt som salgschauffør og havde været glad for det. Han henvendte sig derfor til HK, kontaktede UCplus, der uddanner chauffører, og kom hurtigt i gang med sit seks ugers selvvalgte kursus som chauffør.

Fik job samme dag, som han afsluttede kurset

- Jeg forelskede mig i bussen med det samme. Teorien og EU-prøven var svær, og køreprøven varer halvanden time, men alle hjælper hinanden, og jeg bestod med nul fejl i teorien og ros til køreprøven, fortæller Ruben Stoklund, som samme dag, som han blev færdig, fik job som buschauffør i Silkeborg.

 

For Steen var alderen en hindring

Steen Bjerre Hansen havde arbejdet med indkøb det samme sted i 12 år og blev fyret for fem år siden. De seneste fem år har budt på korte jobs forskellige steder uden at finde det rigtige, men efter to afklaringsdage hos UCplus, tager han nu hul på et nyt kapitel som chauffør.

- Det var tydeligvis en hindring at være oppe i årene, mens jeg søgte job inden for indkøb, så jeg måtte finde på noget andet. Jeg kender flere, der kører bus og som er glade for det, men jeg skulle lige sluge lønnedgangen og de skiftende arbejdstider. Men efter mit kursus glæder jeg mig bare rigtig meget, og jeg har fået en masse viden og gode venner, fortæller Steen Bjerre Hansen, der er fyldt 60.

Steen Bjerre Hansen

Steen Bjerre Hansen glæder sig til at køre i en ny lækker bus og lære kunder og kollegaer at kende hos Arriva.

Fik job allerede under kurset

Allerede inden han var færdig med kurset, havde Steen Bjerre Hansen fået job hos Arriva, hvor han skal køre rutebus med udgangspunkt i Randers og ud på Djursland.

- Det er dejligt at komme til at køre en ny, lækker bus, og jeg glæder mig til at lære kunder og kollegaer at kende og til friheden, selvstændigheden og ansvaret, siger Steen Bjerre Hansen.

 

HK’ere er i høj kurs som chauffører

Uddannelsesleder hos UCplus, Pernille Friis, møder HK’ere, der vælger chaufføruddannelsen, fordi deres jobfunktioner er forsvundet, fordi de ønsker et job, hvor man har fri, når man har fri, fordi IT-kravene er blevet for store, eller fordi de ønsker et job med gode seniormuligheder, stor frihed, selvstændighed og ansvar. Og HK’ernes kompetencer er guld værd i transportbranchen, hvor alder også er et plus.

- Det er tydeligt, at HK’erne har forståelse for kundeservice, logistik og deadlines – og de kommer med en livserfaring og et overblik, som kan bruges direkte. Derfor er de enormt attraktive og får typisk job med det samme, fortæller Pernille Friis.

 

Ikke nogen overraskelse, at HK’erne er attraktive

Jesper Thorup 
 Fællesformand i HK Østjylland, Jesper Thorup, er ikke overrasket.

- Det overrasker mig ikke, at HK’erne med deres kompetencer også er attraktive i andre brancher. Vi opfordrer altid vores medlemmer til at være på forkant med udviklingen, så deres kompetencer matcher både deres egne ønsker og fremtidens krav. Og er deres drømmefremtid fx på et 3F-område, så hjælper vi dem gerne i den retning og ønsker dem alt det bedste. De er altid velkomne igen på et andet tidspunkt, siger Jesper Thorup


 

Vil du vide mere?

vores side om efteruddannelse kan du blive klogere på dine muligheder.

Hver måned holder UCplus et gratis afklaringsforløb  og det næste starter den 8.-9. september. Du kan få mere information hos uddannelsesleder Pernille Friis på telefon 2099 6844.

Der er også andre udbydere af transportuddannelser som fx Aarhus Tech og DEKRA.