Chatbots, machine learning, Robotic Process Automation (RPA) og kunstig intelligens. Ord som kan virke skræmmende eller måske endda helt uforståelige? Men ikke ret meget længere. HK Kommunal tilbyder nemlig endnu en runde gratis uddannelse i de nye teknologier – uddannelse der kan ruste til fremtiden. De fleste kursusdage er i 2021, men du kan tilmelde dig lige her allerede nu.

Ifølge HK Kommunals formand Lene Roed, er det vigtigt, at man som HK’er i fremtiden har kendskab til de nye teknologier.

- HK’erne og lægesekretærerne er helt essentielle, når vi taler digitalisering. De er de allervigtigste brikker, når vi skal omsætte arbejdsgange til ny teknologi. Derfor er det afgørende, at vi hele tiden er i front, når vi skal uddanne vores medlemmer og tilbyde helt konkret kendskab til alle de nye teknologier, der er i spil i det offentlige. Uddannelse er simpelthen nøglen til fremtidig jobsikkerhed og samtidig får regionerne medarbejdere, der kan drive og udvikle nye digitaliseringsprojekter, siger Lene Roed.

En ny verden åbner sig

En af de lægesekretærer, der har været med på Fremtidens HK’er er Bibi Maron Schmidt, der er ledende lægesekretær på Sydvestjysk Sygehus. For hende var udgangspunktet, at hun ville følge med i udviklingen og være fagligt forberedt på fremtiden. Og det ønske blev indfriet.

- Jeg fik i høj grad en aha-oplevelse omkring, hvor omfattende lægesekretærens arbejde egentligt er. Lægesekretærens arbejde er en konstant af samarbejde, data, etik og tillid og det vakte spørgsmålet; Hvad kan robotterne, som lægesekretæren ikke kan? Dertil blev svaret for mit vedkommende: Ingenting. Robotten er afhængig af os, og når den virker i samarbejde med os, så kan den lade os fordybe os i vores arbejde med fokus på andre opgaver. Men der er fortsat og altid et behov for den menneskelige viden, empati og imødekommenhed, forklarer Bibi Maron Schmidt, der undervejs i kurset gik fra at være lægesekretær til ledende lægesekretær.

Frigøre tid til at gøre en forskel

Hun vil klart anbefale andre lægesekretærer at melde sig til Fremtidens lægesekretær.

- Det er spændende at se ind i fremtidsmulighederne og få afmystificeret de robotter, som allerede er i gang flere steder. Lægesekretærer har masser af opgaver, hvor det er værd at overveje om en robot ville kunne hjælpe. På den måde vil vi som lægesekretærer frigøre tid, så vi kan bruge vores kompetencer på bedst mulig vis og være med til at gøre den positive forskel for patienter og tværprofessionelle faggrupper, forklarer Bibi Maron Schmidt.