- Jeg blev uddannet laborant i 1989 og havde ikke prøvet at skulle være aktiv jobsøgende. Jeg var gået fra det ene job til det andet, da jeg midt i Corona-pandemien i marts-april 2020 oplevede at gå hjemme uden et nyt job på hånden. Beskæftigelsesindsatsen var sat i bero, så jeg kunne godt bruge noget sparring, da jeg så, at der var en ledig stilling hos DuPont Nutrition & Biosciences i Grindsted, fortæller Merete Klaris, 56 år.

Som medlem af HK MidtVest vidste Merete, at der var mulighed for at få en karrieresnak med karrierevejleder Hanne Lund-Nielsen, så hun bookede en tid via hk.dk/karrieresnak

Merete Klaris

Gode tips til opsætning af CV

- Jeg syntes, jeg manglede pondus i min ansøgning – at mine kompetencer stod mere tydeligt frem, også i CV’et – og Hanne Lund-Nielsen var rigtig god til at vejlede mig og komme med positiv feedback, beretter hun.

- For det første fik jeg tips til, hvordan jeg kunne sætte mit CV op, så det blev mere oversku-eligt, og så der var noget blikfang i form af et resumé. Mange arbejdsgivere læser først CV’et, når de modtager en ansøgning, så derfor er det vigtigt, at han eller hun hurtigt kan få et indblik i ens kompetencer, og hvem man er, forklarer Merete Klaris.

 

Fik sat ord på kompetencer

- Jeg fik også hjælp til ansøgningen. Jeg synes, det kan være svært at beskrive mine kompeten-cer, så de matcher beskrivelsen i jobopslaget. Men med hjælp fra Hanne Lund-Nielsen fik jeg sat ord på, hvordan jeg blandt andet havde arbejdet med kvalitetssikring og dokumentstyring.

- Alt i alt synes jeg, at Hanne Lund-Nielsen kom med mange gode indspark og var kritisk på den gode måde, og det var rart at have én at sparre med, siger Merete Klaris.

Karrierevejledningen gav pote. Efter at have været til to samtaler blev Merete Klaris tilbudt jobbet hos DuPont Nutrition & Biosciences Aps, hvor hun er laborant i Emulgator-teamet.


Meget glad for jobbet

DuPont Nutrition & Biosciences fremstiller ingredienser til fødevarer. Ingredienserne er i hver anden is, hver tredje ost og hvert fjerde stykke brød i verden. Der er 515 ansatte på det 660.000 kvadratmeter store fabriksområde i Grindsted.

- Jeg er meget glad for jobbet. Jeg har en god chef og nogle gode kolleger. Og så har jeg fået lov at lave de tre ting, jeg brænder for, nemlig kemisk analyse, jeg er med i audit-teamet, der kontrollerer alle procedurer og instruktioner, og så varetager jeg arbejdsmiljørepræsentantens funktioner, mens vedkommende er på barsel, fortæller Merete.

 

Du kan også få en karrieresnak

Drømmer du om forandring i dit arbejdsliv? Du vil måske gerne skifte job eller branche, eller du har lyst til at lære nyt? Som medlem af HK MidtVest er det gratis at benytte sig af muligheden for karrierevejledning, og Hanne Lund-Nielsen kan give dig sparring på de fleste emner.

Når du bestiller en karrieresnak, kan du vælge mellem et fysisk møde i seks forskellige byer i det midt- og vestjyske eller et Skype-møde fra din computer.

Du kan også ringe til HK’s Karrieretelefon 3330 4460 på hverdage kl. 13.00-16.00.

Book en karrieresnak med Hanne Lund-Nielsen

Vi er blandt andet på Mors 10. september, 26. oktober og 24. november 2020.

Artiklen er opdateret 03. september 2020

Brug karrieretelefonen – den er også for dig

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.