Janne Dalsten - foto: Nils Lund

Janne Dalsten har på grund af coronakrisen ikke været så meget fysisk på sin nye arbejdsplads endnu. Foto: Nils Lund

Hvorfor skifter du job?

Jeg var lægesekretær på Arbejdsmedicinsk Afdeling på Nykøbing Falster Sygehus. I 2015 kom vi ind under en ny sygehusledelse på et andet hospital, hvilket indebar distanceledelse. Mange af de sjove og spændende opgaver, som jeg var vant til at få, forsvandt gradvist, fordi de skulle laves der, hvor ledelsen var. Jeg var superglad for at være der, men jeg begyndte stille og roligt at kigge mig om efter et nyt job, og så dukkede denne her stilling op.

Det er noget helt nyt - ikke kun nye arbejdsopgaver og et andet journalsystem, men også et helt nyt område. Kulturarv er slet ikke noget, som jeg har snuset til før, men jeg glæder mig til at lære om det. Det er en god udfordring, som jeg synes er spændende.

Hvad skal du lave i dit nye job?

Jeg opretter sager i vores journalsystem, der vedrører bygningsfredning. I Danmark er der cirka 9.000 fredede bygninger, og når man ejer en fredet bygning, skal man søge om tilladelse til at restaurere og bygge om. Jeg registrerer henvendelser og ansøgninger fra borgerne og tildeler dem til den sagsbehandler, der har det geografiske område, hvor ejendommen ligger.

Læs også: Det er tid til nye udfordringer

Ud over rollen som journalmedarbejder er jeg sekretær og kalenderstyrer for en af enhedscheferne her i centret, der har en meget travl og ret omfattende kalender. Jeg hjælper også Det Særlige Bygningssyn med at trække lister fx over antal bygningsansøgninger, booke møder og bestille forplejning. Herudover er jeg med til at udarbejde nye sagsgange og bliver inddraget i mange forskellige ad hoc opgaver.

Vores journalsystem er ved at blive opgraderet, og her har jeg været testperson og skal på sigt være superbruger. Det er en svær, men sjov udfordring.

Hvad ser du frem til i dit nye job?

Jeg glæder mig til med tiden at få noget mere erfaring og rutine. Det kunne være interessant at grave sig lidt dybere ned i nogle opgaver og måske specialisere sig i nogle områder. På grund af coronasituationen nåede jeg kun at sidde fysisk her på arbejdspladsen i tre en halv måned. At arbejde hjemme har fungeret rigtig fint, men jeg føler, at jeg er gået lidt glip af den læring, man får ved at lytte med, når ens kollegaer sparrer med hinanden. Det er en fornøjelse at møde ind på arbejde igen, for her har jeg fået nogle fantastiske og dygtige kolleger og en meget nærværende ledelse.