SKAT's logo foran en bygning

BREAKING NEWS: SKAT har fejlet igen. Sådan kunne man læse i flere aviser, da statsrevisorerne kom med en ny beretning i august. Her rettede de en skarp kritik af SKAT. Heidi Juhl Pedersen, formand i HK Stat Sjælland, er enig i, at det er nødvendigt at få eventuelle fejl frem i lyset, men mener, at det er unødvendigt, at medierne kaster sig over og nærmest dyrker nyheden.

- Vi skal huske, at de fejl, der sker i SKAT, er regningen for en årelang politisk nedprioritering af ministeriet. Et selvmål af dimensioner, da Finansministeriets regnedrenge helt tilbage i 2006 kom frem til, at ministeriet kunne skære 1.000 medarbejdere væk og levere den samme ydelse, understreger Heidi Juhl Pedersen.

Skatteministeriet og -styrelsen advarede dengang om risikoen ved så drastiske nedskæringer, men deres indsigelser blev ikke fulgt.

- De talte for døve øren, og de seneste mange år har regningen skullet betales af samfundet i form af gigantiske tab af skatteinddrivelse og af medarbejderne i SKAT, der udsættes for gentagen kritik, når de uundgåelige fejl dukker op, fortæller Heidi.

Politikere og embedsmænd har for længst fået øje på problemerne. Der er fremlagt genopretningsplaner og tilført ressourcer. Den seneste plan blev fremlagt i marts. Derfor mener Heidi, at vi skal give medarbejderne i SKAT arbejdsro.

- Jeg ved, at medarbejderne knokler for at få SKAT på ret køl og luge ud i de fejl, der bliver begået. Ikke mindst HK’erne løfter en tung opgave med tilrettelæggelse og eksekvering af indsatsen, siger Heidi.

Både skatteministeren og ombudsmanden har været ude med ros til medarbejderne i SKAT for fremgang i blandt andet inddrivelse. De nye skattecentre er så småt ved at være etableret, og de mange nyansatte medarbejdere er ved at være på plads, men er dog fortsat under oplæring.

- Jeg vil opfordre til, at vi alle sammen giver SKAT arbejdsro – også medierne. Medarbejderne fortjener ros, respekt og anerkendelse for deres kæmpe indsats, trods fejl. Det tager tid at komme i form efter en direkte knockout, og det hjælper ikke, at vi bliver ved med at gnide salt i såret, slutter Heidi.