Oversigtsbillede af salen med deltagerne

Dorthe Vestergaard havde ingen modkandidat, da HK Kommunal Sydjyllands generalforsamling skulle afholdes i marts, men corona udsatte begivenheden i over et halvt år, og imens var hun konstitueret formand. Det er slut nu. Den 2. september lykkedes det endelig at afholde generalforsamlingen, og nu er Dorthe valgt. 

Dorthe Vestergaard holder en buket

Efter syv måneder er Dorthe Vestergaard ikke længere "konstitueret" formand. 

De 77 stemmeberettigede klappede Dorthe Vestergaard ind på posten, som hun blev konstitueret i, da Lene Roed blev valgt som sektorformand på HK Kommunals kongres i januar. 

Valget var kulminationen på et kort og effektivt forløb, hvor bestyrelsens beretning og redegørelse for økonomien fyldte det meste. Under aflæggelsen af beretningen kom Dorthe Vestergaard ind på den forestående OK21, som vil fylde meget i landskabet de næste måneder både lokalt og på landsplan. 

Hun nævnte også problemet, at andelen af AC’er, altså akademisk uddannede, stiger i forhold til HK’erne. Der er ingen grund til denne udvikling, og den kan være uhensigtsmæssig for kommunerne.

- Der skal bruges de rigtige kompetencer til de rigtige opgaver, sagde hun og fremhævede, at efter- og videreuddannelse er vigtigere end nogensinde med den stærke digitaliseringsproces, der er i gang. Og så roste hun de tillidsvalgte og understregede vigtigheden af deres indsats. 

- Vi skal være nærværende og relevante i HK. Vi skal være til stede på arbejdspladserne, sagde hun.  


Regnskabet blev gennemgået, og takket være de regnskabsuddannede deltagere kom der en del kvalificerede, opklarende spørgsmål om regnskabstallene. Sektorformand Lene Roed deltog i generalforsamlingen og var flere gange oppe for at forklare forløbet. Hun var formand i hele 2019, og det blev flere gange fremhævet, hvor praktisk det var, at hun kunne komme og være med.