Melanie Frieda Mathia Rasmussen er 22 år og arbejder som sagsbehandler i borgerservice i Tønder Kommune.

Inden corona-epidemien brød ud og lukkede landet ned, arbejdede hun stort set aldrig hjemme. Hun og hendes kolleger har godt nok både computer og kode til at arbejde hjemmefra, men det var ikke noget, man benyttede sig meget af.

Ikke en halv fridag

- Faktisk blev der måske kigget lidt skævt til en, hvis man arbejdede hjemme. Joket lidt med, at det var en fridag, forklarer Melania Frieda Mathia Rasmussen.

Så kom corona, og det blev hverdag for alle i Tønder Kommunes borgerservice at indfinde sig på hjemmekontoret med virtuelle møder og borgerhenvendelser.

Selv har Melanie Frieda Mathia Rasmussen ikke mange borgerhenvendelser, men sidder til gengæld med befordring, kollektiv trafik og fleksløntilskud. Og netop når hun har økonomiopgaver, giver det virkelig god mening for hende at arbejde hjemme.

- Jeg har ingen børn eller forstyrrelser derhjemme, så det har været virkelig dejligt at kunne sidde i ro og mag og fordybe mig fuldstændig i mine økonomiopgaver. Jeg har selvfølgelig haft min egen telefon, men alle forstyrrelserne fra mine kollegers telefonsamtaler var væk, og det har blandt andet gjort, at jeg har været endnu mere effektiv, forklarer hun.

NYE DIGITALE ARBEJDSGANGE

For den 22-årige sagsbehandler har corona-foråret i det hele taget været en øjenåbner, forklarer hun.

- Udover at vi har erfaret, at vi sagtens kan arbejde hjemmefra – har jeg også personligt fået helt nye arbejdsgange. Jeg havde mange mapper og papirer, som jeg ikke havde fået digitaliseret. Og det blev pludselig en nødvendighed.

- Så nu er alle mapper røget ud af skabet, og mine arbejdsgange er blevet digitale. Det er sådan noget, jeg har skubbet foran mig, som jeg nu endelig fik gjort, fortæller Melanie Frieda Mathia Rasmussen tilfreds.

Ikke klar til fuld tid hjemme

Selvom forårets hjemmearbejde gav Melanie Frieda Mathia Rasmussen mere overskud, og hendes hund nogle længere gåture, har hun alligevel savnet sine kolleger så meget, at hun ikke udelukkende drømmer om hjemmearbejde på fuld tid.

- Jeg savnede helt klart den fysiske kontakt – at have andre mennesker omkring mig. Det der med at have nogle at stå op til og vende weekenden med, det savnede jeg. Det hjalp lidt med ugentlige Skype-møder, men det er jo lidt mere besværligt at ringe op til en kollega for at sparre om en opgave, forklarer hun.

HAR BRUG FOR FORDYBELSE

Fremadrettet håber hun dog, at det bliver mere legalt at arbejde hjemme. Og selvom hun rigtig godt kan lide sine kolleger, så ville hun ikke have noget imod at arbejde hjemme 3-4 dage om ugen – i hvert fald i perioder.

- Hvis der er en periode med mange møder, er det selvfølgelig rarest at være på kontoret – men hvis jeg skal sidde og nørde med økonomi og tal, så synes jeg, at det er en fordel at arbejde hjemmefra, siger Melanie Frieda Mathia Rasmussen.

For hende er fleksibilitet alfa og omega.

Fleksibilitet vigtigt

Hun synes, at det er rart, at hun har muligheden for at møde ind før og gå før og at kunne arbejde hjemme.

- Jeg tror da helt klart, at fleksibilitet og flydende arbejdstider er noget, der vil være vigtigt for min generation. Det betyder helt klart noget, hvis jeg skulle søge videre en dag – jeg ville ikke kunne arbejde 8-16 i et storrumskontor hver dag, hvis jeg skulle sidde med tal og økonomi. Jeg har brug for at kunne trække mig væk, så jeg kan sidde helt selv og nørde med nogle tal uden afbrydelser, slutter Melanie Frieda Mathia Rasmussen.