Nej til stigende pensionsalder

Foto: Mads Creutz Thomsen

 

HK’erne er bekymret for en stigende pensionsalder

Der er rigtig mange HK’ere, som er bekymrede for, om de kan blive på arbejdsmarkedet, så længe som Folketinget beder dem om, og de er bekymrede for, om de kan klare kravene på arbejdsmarkedet, når de nærmer sig pensionsalderen. HK’ere oplever også nedslidning. Nogle bliver syge og nogle oplever ikke at kunne honorere de krav, som arbejdsmarkedet stiller til dem. I hvert fald ikke hele tiden og endnu mindre, når de bliver ældre.

 

Helt almindelig aldring gør det svært at passe jobbet

På grund af almindelig aldring (ikke nedslidning) er det ikke muligt for mange HK’ere at passe jobbet 100 %, når de når over 65 år. Sundhedsstyrelsen siger, at 50 % af alle på 65 og derover ikke føler sig mentalt klar til at arbejde – hvordan er det så, når de bliver 69? Tempoet på arbejdsmarkedet er stigende, og problemet med at kunne følge med bliver kun værre. Tidligere kunne man have et job og passe det indtil sin pension. Det var der en form for tryghed i. Den går ikke i dag, hvor jobs helt fundamentalt kan ændre karakter flere gange i løbet af et arbejdsliv.

 

Hvem ansætter dem over 60?

- Jeg talte en gang med en chef for et stort jernstøberi. Han sagde: Jeg vil aldrig ansætte administrativt personale, som er ældre end mig selv. Han var 47! Og hvad så med vores medlemmer i 60’erne, når de bliver fyret og skal finde nyt job, for de bliver ofte fyret, når der er fyringsrunder og omstruktureringer, siger Søren Sørensen, formand for HK Privat Østjylland.

 

Nej til stigende pensionsalder

Foto: Mads Creutz Thomsen

 

Stands ulykken

Danskerne og det danske arbejdsmarked for funktionærer er ikke gearet til en stigende pensionsalder.

- Vi KAN simpelthen ikke arbejde så længe, som regnedrengene forventer. Vi har allerede nu den højeste pensionsalder i EU, og vi er nødt til at få politikerne til at forstå problemet, før de gør det endnu værre. Med andre ord: Stands ulykken. Det er ikke rimeligt, at Folketinget ønsker, at vi skal blive på arbejde, indtil vi bliver syge af det. Man behøver ikke ligne en slidt sko for at gå på pension, fortæller Søren Sørensen.

 

Hvor skal pengene komme fra?

- Alting skal finansieres, og hvis jeg skal påpege et sted, hvor man kan finde penge, så kan vi passende starte med at se på de 120 milliarder, som SKAT har til gode, vi kan se på de danske banker og aktionærer, der de seneste par år har haft de største overskud nogensinde, og vi kan også se i retning mod de internationale virksomheder, som driver forretning i Danmark og trækker hele deres overskud i skattely, slutter Søren Sørensen.

 

Har du brug for hjælp?

Er du bekymret for, om du kan varetage dit job i fremtiden, er det nu, du skal kontakte os. Vi kan hjælpe dig med at afklare, hvad der skal til for, at du kan blive opdateret og følge med – eller om du har brug for at skifte spor til en løsning, du kan holde til i fremtiden.

Kontakt HK