Ved overenskomstfornyelsen i 2018 blev der aftalt i alt seks generelle reguleringer af lønnen til de ansatte i kommuner og regioner. Den sidste af disse lønstigninger i den treårige overenskomstperiode – og den tredje i år – falder den 1. oktober 2020.

Kommunal stigning på 0,76%

I OK18-forliget var der aftalt generelle lønstigninger pr. 1. oktober på 0,7% og forventet 0,36% fra reguleringsordningen. Reguleringsordningen udløste dog kun 0,09% på grund af en anden udvikling end forventet. Af beregningstekniske grunde bliver resultatet en samlet stigning på ca. 0,76% i forhold til de nuværende lønninger.

Regional stigning på 0,4%

I OK18-forliget var der aftalt generelle lønstigninger pr. 1. oktober på 0,7% og forventet 0,37% fra reguleringsordningen. Reguleringsordningen udløste dog et minus på 0,27% på grund af en anden udvikling end forventet. Af beregningstekniske grunde bliver resultatet en samlet stigning på ca. 0,40% i forhold til de nuværende lønninger.

Find din løn i lønoversigterne

Hvis du vil se, hvad din lønsats præcist er efter den seneste stigning, kan du finde den i HK Kommunals lønoversigter. Gå til lønoversigterne og tjek din løn.

Lønnen for ansatte i kommuner og regioner er aftalt i HK Kommunals overenskomster. Og den næste overenskomst skal forhandles i løbet af de første måneder af 2021. Du kan følge med i processen frem mod din næste overenskomst på hk.dk/ok21.