Der er dog en særlig gruppe, som vi alle tilhører, der burde have en særlig opsang. Det er butikskunderne, der ofte lader deres Corona-manerer blive udenfor, når de går ind i butikker for at handle!

Politikerne har da også spolet filmen et stykke tilbage med ”forkortet” aften- og natteliv, mindre forsamlinger og generelt mere fokus igen på de rette forholdsregler med afstand, afspritning osv.

Der er dog en særlig gruppe, som vi alle tilhører, der burde have en særlig opsang. Det er butikskunderne, der ofte lader deres Corona-manerer blive udenfor, når de går ind i butikker for at handle!

I HK Handel Midt hører vi jævnligt beretninger fra vores medlemmer, der kan fortælle om kunder, der ser stort på hensynet til andre – også de ansatte. De holder ikke afstand. Spritter ikke af. Respekterer ikke afskærmningen. Kort sagt: De opfører sig ret egoistisk i en tid, hvor vi ellers har brug for respekt for hinanden.

Heldigvis hører det også med til historien, at der er en vis selvjustits derude i butikkerne, hvor de ”gode” kunder stikker til de kunder, der ikke forstår at opføre sig passende.

Herfra skal lyde et ”tak for hjælpen” med at skabe trygge rammer i butikkerne.

 

...jeg kan kun opfordre til, at vi igen optræder lidt mere takt- og hensynsfuldt i butikkerne. For det fortjener det personale, der nu i over et halvt år potentielt har mødt Coronaen på arbejde hver eneste dag i form af kontakten med tusindvis af kunder.

Som sektorformand i HK Handel Midt kan jeg kun opfordre til, at vi igen optræder lidt mere takt- og hensynsfuldt i butikkerne. For det fortjener det personale, der nu i over et halvt år potentielt har mødt Coronaen på arbejde hver eneste dag i form af kontakten med tusindvis af kunder.

Hatten af for en sej faggruppe, der er blevet på posten, selvom det er psykisk hårdt, når du dag efter dag står ansigt til ansigt med en farlig virus.

I en debat om mundbind i butikkerne positionerer jeg mig helt klart: Mundbind til kunderne kunne være en løsning i butikkerne. Derimod synes mundbind til de ansatte ikke rimeligt i betragtning af det fysisk krævende arbejde, de fleste butiksansatte skal udføre. Det er slemt nok for en del andre faggrupper, for eksempel buschauffører, selvom de har lidt mere stillesiddende arbejde end en butiksmedarbejder, der hver dag flytter kilovis af varer rundt i butikkerne.

Jeg håber, at vi snart får lidt mere positive meldinger fra medlemmerne i Handel. Meldinger om, at kunderne har forstået budskabet og møder personalet med mere respekt – og med en vis taknemmelighed for, at de trodser situationen og holder butikkerne kørende, så vi ikke skal ud og hamstre…. Den respekt fortjener de!