- Jeg blev uddannet kontorassistent med speciale i offentlig administration i 2012 hos det daværende Hærens Operative Kommando i Karup. Efter forskellige job og aftjening af værne-pligt havnede jeg i efteråret 2016 på dagpenge.

 

- Jeg kom fra et job hos Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland i Skive, hvor jeg var kommunikations- og rekrutteringsassistent, og syntes egentlig, at mine kompetencer var gode. Men lige meget, hvad jeg søgte, kom jeg ikke til samtale, fortæller Lis Randrup, 29 år.

 

Lis var medlem af HK MidtVest og ringede op for at få sparring og blev tilbudt en karrieresnak med karrierevejleder Hanne Lund-Nielsen, som der kan bookes tid hos på hk.dk/karrieresnak

 

Lis Randrup

 

Gode tips til at komme i job

- Hanne fortalte, at der lige var blevet slået nogle stillinger op hos SKAT i Ringkøbing, og hun syntes, at jeg skulle prøve at skrive en ansøgning, da mine kompetencer passede godt til jobbeskrivelsen, beretter Lis.

 

- Hanne var rigtig god til at give mig tips til, hvordan jeg fik mine kompetencer i spil i an-søgningen, og hvordan jeg fik lavet referencer til nogle af de erfaringer, jeg havde fra tidligere job.

 

- Hun hjalp mig også med at optimere mit CV. Det er alenlangt, fordi jeg som ung har haft masser af småjob, og jeg har også en mængde småkurser. Hanne ville have mit CV ned på én side, hvor jeg kun tog de erfaringer med, som var relevante for den virksomhed, jeg søgte job hos.

 

- Jeg må sige, at jeg var noget skeptisk, men det viste sig at være nogle rigtigt gode råd. For da jeg havde sendt ansøgningen, blev jeg kaldt til samtale hos SKAT og tilbudt jobbet, fortæller hun.

 

Lis søgte også job hos SKAT i Skive. Også her blev hun kaldt til samtale, og det endte med, at det var der, hun startede i job 1. december 2016.


I dag er hun som led i omdannelsen af SKAT endt hos Gældsstyrelsen i Thisted, hvor hun har arbejdet siden 1. april 2019. I øjeblikket er hun dog på barsel, idet hun har fået først en søn og for ganske nylig en lille datter.

 

Alle tiders mulighed

- Jeg synes, det er alle tiders mulighed, at man kan få sparring hos HK MidtVests karrierevejleder.

 

- Det kan være frustrerende at være jobsøgende, når du bare får afslag på afslag. Når jeg skriver en ansøgning, ved jeg godt, hvad jeg vil skrive. Men det kan være svært at få formuleret det, jeg gerne vil sige. Der var Hanne Lund-Nielsen en god hjælp. Hun fik lige nogle andre ord på, end jeg selv ville have brugt, siger Lis.

 

Du kan også få en karrieresnak

Drømmer du om forandring i dit arbejdsliv? Du vil måske gerne skifte job eller branche, eller du har lyst til at lære nyt? Som medlem af HK MidtVest er det gratis at benytte sig af muligheden for karrierevejledning, og Hanne Lund-Nielsen kan give dig sparring på de fleste emner.

 

Når du bestiller en karrieresnak, kan du vælge mellem et fysisk møde i seks forskellige byer i det midt- og vestjyske eller et Skype-møde fra din computer. Du kan også ringe til
HK’s Karrieretelefon 3330 4460 på hverdage kl. 13.00-16.00.

 

Book en karrieresnak med Hanne Lund-Nielsen

Artiklen er opdateret 24. september 2020

Du får hjælp til at finde og søge job

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.