Signe Serup Søgaard

Signe Serup Søgaard, tillidsrepræsentant i Bilka Randers og medlem af HK's arbejdsgruppe om familiepolitik

 

Signe Serup Søgaard er salgsassistent i Bilka Randers. Her har hun skæve arbejdstider og weekendarbejde, der kan være besværligt at kombinere med hendes anden titel som mor.

Nogle kunne jo hævde, at Signe blot kunne vælge et andet job med nogle arbejdstider, der bedre kunne kombineres med familielivet med mindre børn. Men for Signe Serup Søgaard handler det om, at hun har fundet den rette hylde på et job, der giver hende energi og gør hende glad. Og det er også til gavn for familien.

- Jeg kunne godt have valgt et andet job end salgsassistent, og det har jeg også tidligere prøvet, men det servicegen, jeg er født med, bliver 100 % udlevet i mit arbejde, og det giver mig så meget energi i min hverdag. Jeg elsker kundekontakten og den forskelligartede kollegaskare, og det giver mig ekstremt meget livs- og arbejdsglæde. Og når man har det så godt på sit arbejde, så har man bare så meget mere at give af til sin familie, fortæller Signe Serup Søgaard.

 

Arbejder på indflydelse

Det faglige arbejde er ikke fremmed for Signe Serup Søgaard, der udover at være tillidsrepræsentant i Bilka Randers også er del af en familiepolitisk arbejdsgruppe, der nu står bag tre medlemsmøder, hvor de inviterer medlemmer til at deltage og fortælle om deres hverdag.

- Jeg vil gerne give mine holdninger videre og prøve at få beslutningstagerne til at forstå, hvad der er vigtigt for mig i min hverdag. Jeg håber virkelig, at mange vil deltage, nu hvor man har chancen for at fortælle sin historie, sige sin mening og blive taget alvorligt, siger Signe Serup Søgaard og fortsætter:

- Corona har påvirket hele samfundet og den måde, vi ser på arbejde på. Nogle af tiltagene har været gode og kan med fordel videreføres, men fra mit perspektiv har der manglet fokus på alle os, der ikke arbejder på kontor. Det hele kom let til at handle om hjemmearbejdspladser, og så glemte man lidt os, der skulle på arbejde, men havde børn hjemme, og som ikke kan arbejde hjemme, hvis barnet skal Corona-testes. Vi følte os overset, og det er vigtigt for mig, at vi bliver hørt i denne familiepolitiske debat.

 

Ikke kun for medlemmer med små børn

Livet med små børn kan være udfordrende, fordi mange styrter hjem og henter i børnehaven, og børnene er sultne som ulve i det øjeblik, de træder ind ad døren. Når mad, badning, putning og madpakkesmøring er klaret, går man kold på sofaen. Men der er også mange andre stadier af familie- og arbejdslivet.

- Vi opfordrer også medlemmer, der ikke har små børn, til at melde sig. De kan fortælle om livet med store børn eller med ældre forældre, der har brug for deres hjælp, slutter Signe Serup Søgaard.

 

Brug en time på at hjælpe HK med at hjælpe dig

Fællesformand for HK Østjylland, Jesper Thorup, deltager også i den familiepolitiske arbejdsgruppe, og han håber at se mange forskellige medlemmer til onlinemøderne.

 

Jesper Thorup

Fællesformand Jesper Thorup

 

- Jeg håber, at der kommer et bredt udsnit af vores medlemmer til møderne, for behovene kan jo være forskellige fra medlem til medlem. Der er sikkert stor forskel på at være gift lægesekretær med tre mindre børn, singlemor i butik eller IT-konsulent med teenagere og en syg mor. Så vi håber at se rigtig mange af jer på møderne. Det er online, og du kan have et barn på skødet eller smøre madpakker imens, siger Jesper Thorup.