Kan vi opnå en bedre balance mellem familie og arbejde?

Forældreorlov. Lovgivning eller overenskomster. Rettigheder ved børns sygdom. Hjemmearbejde.

 

Hvad skal HK’s familiepolitik bestå af i fremtiden? Det er et stort spørgsmål – faktisk så stort, at fagforeningen nu inviterer alle medlemmer til at være med til at udforme familiepolitikken.

 

Det sker på en række møder i slutningen af oktober arrangeret af Hk forbundet. Møderne indledes af næstformanden i HK Danmark, Martin Rasmussen. På grund af coronasituationen bliver møderne afholdt digitalt, men fortvivl ikke: Du vil inden mødet få tilsendt et link til din mail, så du kan deltage via Microsoft Teams.

 

Hænger dit arbejds- og familieliv godt nok sammen?

 

Og hvis nej, hvad skal der så til for at forbedre sammenhængen?

Langt de fleste af HK’s medlemmer oplever, at de har en fin balance mellem familie- og arbejdsliv. Sådan skulle det helst være for alle medlemmer, men især unge med små børn kan have svært ved at få enderne til at mødes i en travl hverdag. Faktisk har knap halvdelen af HK’s medlemmer valgt at gå ned i tid, skiftet arbejde eller på anden måde sat karrieren på standby for at få familie- og arbejdslivsbalancen til at hænge sammen.

HK insisterer på, at ambitioner på arbejdsmarkedet kan kombineres med et trygt og godt familieliv, uden at nogen af delene må nedprioriteres. I processen med at skrive en helt ny familiepolitik har forbundet brug for medlemmernes input.

Kan vi opnå en bedre balance mellem familie og arbejde?

 

For hvad tænker medlemmerne? I løbet af møderne vil alle få lejlighed til at sætte ord på, hvad der er vigtigt for at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen.

Første møde i serien løber af stablen mandag 26. oktober kl. 18:30-19:30 i samarbejde med HK Nordjylland.

Men der er også debatmøder om familiepolitik onsdag 28. oktober kl. 17-18 og torsdag 29. oktober 19-20, hvis de datoer og tidspunkter passer dig bedre.

Tilmelding til et af de tre debatmøder foregår ved at bruge dette link:

www.hk.dk/arbejdefamilie (Linket er udløbet pr 9/3 2021)