Billede af mennesker til konferenceVi havde alle glædet os til maj 2021, hvor HK Kommunal skulle byde velkommen til endnu en Fag & Fremtid. Men HK Kommunal har nu besluttet at aflyse konferencen.

Usikkerhed og risici ved at fortsætte planlægning og eventuel gennemførelse blev simpelthen for store, forklarer Lene Roed, formand for HK Kommunal.

- Det er selvfølgelig med stor beklagelse, at vi ser os nødsaget til at aflyse konferencen, men som en ansvarlig fagforening, både i forhold til smitterisiko og økonomi, var en aflysning den eneste mulighed for os. Ligesom de stadig flere restriktioner på, hvordan konferencer skal afholdes, gjorde det praktisk meget svært.

Fag & Fremtid er tilbage i 2022

Beslutningen er taget på baggrund af sonderinger og de mange tilbagemeldinger HK Kommunal har fået fra medlemmer og kommuner/regioner. Meldingen er tydelig. Arbejdsgivere i kommuner og regioner er meget tilbageholdne med at lade ansatte deltage i eksterne møder.

- Vi ville derfor risikere en konference med mange afbud, få deltagere og derfor også et stort økonomisk tab. Dertil kommer hele risikoen for at skabe mere smittespredning. Ud fra en samlet vurdering må vi desværre aflyse, uddyber Lene Roed. 

Et lille lys i mørket er dog, at Fag & Fremtid kommer tilbage i 2022.