En aftale om tidlig pension er nu en realitet fra 2022. Har man som 61-årig været 44 år på arbejdsmarkedet, får man ret til at trække sig tilbage tre år før folkepensionsalderen, mens 42 og 43 år giver ret til, at man kan gå fra et eller to år før folkepensionen.

HK’ere kan få glæde af tidlig pension

Formanden for HK Kommunal Lene Roed er glad for indholdet i aftalen.

- Det betyder rigtig meget for HK Kommunals medlemmer, at deltid, barsel og praktikperioder med elevløn nu tæller med, så den del er jeg meget tilfreds med, siger formanden.

Lene Roed er til gengæld bekymret over den finansiering af aftalen, der dukkede op sent under forhandlingerne.

Dybt problematisk at jobcentrene skal levere besparelser

Aftalen om finansiering betyder, at en reform af den kommunale beskæftigelsesindsats skal finansiere aftalen om tidlig tilbagetrækning med 1,1 milliard kroner fra 2024. Og besparelser i den størrelsesorden kan ikke undgå at koste arbejdspladser på jobcentrene, vurderer Lene Roed.

- Det er helt urimeligt, hvis det bliver de arbejdsløse og medarbejderne på jobcentrene, der skal betale prisen. HK Kommunal vil gå aktivt ind i den problemstilling og sætte fokus på konsekvenserne, så vi forhåbentlig kan få afværget de værste forringelser, inden aftalepartierne i løbet af 2021 skal beslutte, hvordan reformen skal udmøntes, siger Lene Roed.

Vi vil bide politikerne i haserne

Det er knap en tredjedel af de øgede udgifter til den nye pension, der skal finansieres gennem de betydelige besparelser på de kommunale jobcentre. Besparelserne på jobcentrene kom ind i sidste øjeblik i stedet for den højere skat på aktieindkomst, som lå i regeringens oprindelige udspil.

- Vi vil benytte enhver lejlighed til at gøre opmærksom på alle de farer, der ligger i en bevidstløs nedskæring i den kommunale beskæftigelsesindsats. I sidste ende kan det komme til at koste samfundet dyrt. Og derfor vil vi selvfølgelig bide politikerne i haserne på det her, siger Lene Roed