Rikke Jenner

Rikke Bundgård Jenner. Foto: Masoud Zargahi

Ofte gør Rikke Bundgård Jenners fødder ondt, når hun skal sove. Mange år i træsko og tunge sikkerhedssko giver uro i fødder og ben, men det værste er skulderen. Hun kan kun sove på en bestemt måde med puder stablet rundt om skulderen i håb om, at den så kan slappe lidt af. Nogle dage gør nakken også ondt – og ofte når hun kigger opad.

 

En fantastisk arbejdsplads

Rikke Bundgård Jenner startede i januar 1991 som laborantelev, og har elsket faget og haft den samme arbejdsplads lige siden.

- Det er et rigtigt godt sted at være. Det er virkelig en superspændende arbejdsplads, og arbejdet er udfordrende. Jeg er med i mange spændende projekter, og vi opfinder nye ting. Mine kollegaer er fantastiske, og vi har mange gode sociale aktiviteter sammen og helt overordnet en rigtig god kultur med masser af respekt for hinanden, fortæller Rikke Bundgård Jenner.

 

Massage i kælderen

Og arbejdspladsen gør også, hvad den kan for at minimere generne af det fysiske arbejde. Rikke Bundgård Jenner og hendes kollegaer får nyere og smartere arbejdsredskaber som fx lettere, digitale pipetter og robotter, der er en stor hjælp i det daglige. Desuden tilbyder de massage, fysioterapi og zoneterapi i kælderen på arbejdspladsen.

- Det er guld værd, at vi kan gå i kælderen og få hjælp til at lindre vores smerter, og vi betaler kun med vores tid. Det har stor betydning, og det der gør, at vi kan fortsætte arbejdsdagen, siger Rikke Bundgård Jenner.

 

Rikke Jenner

Rikke Bundgård Jenner. Foto: Masoud Zargahi

Usikker fremtid

Mange år med mange gentagende bevægelser og tunge løft sidder i Rikke Bundgård Jenners krop. I dag er løftene ikke så tunge mere, men de mange gentagende bevægelser er der stadig, og hun løfter også stadig eksempelvis pipetter og kolber over skulderhøjde. Det leder tankerne hen på, hvor længe hun kan holde til det arbejde, hun holder så meget af.

- Tingene er heldigvis blevet meget bedre for de unge, der starter i dag, og det er jeg rigtig glad for, men det hjælper jo desværre ikke mig, når jeg har ondt om dagen og så ondt, at jeg ikke altid kan sove godt om natten. Og så bekymrer jeg mig også om, hvorvidt jeg kan blive ved med at følge med, siger Rikke Bundgård Jenner.

 

Et højt tempo

I dag er en af de ting, Rikke Bundgård Jenner elsker ved sit job, at det går stærkt. Der er mange bolde i luften, der udvikles nye ting, der kommer nye testmetoder, nyt software, nye registreringer osv.

- En ting er, at min krop nok ikke kan holde til at arbejde sådan her 20 år endnu, men jeg er virkelig bekymret for, om mit hoved vil kunne følge med til alt det, der sker i denne branche. Og så kan jeg blive bekymret for, om virksomheden stadig synes, at jeg er attraktiv, når der kommer unge mennesker til og tilbyder at lave mine opgaver, siger Rikke Bundgård Jenner.

 

Drømmer om gode år på pension

For Rikke Bundgård Jenner fylder tankerne om, hvornår hun kan gå på pension, og hvordan hun har det til den tid. 

- Alle kan sagtens forstå, at dem med hårdt fysisk arbejde kan blive nedslidte, men man må virkelig ikke glemme os med ensidigt gentagende arbejde i debatten om stigende pensionsalder. Vi drømmer også om at få nogle gode år, når vi endelig går på pension. Det vil ikke være rart at gå på pension og så være så nedslidt, at man slet ingenting kan efter et langt arbejdsliv, slutter Rikke Bundgård Jenner.

 

Medlemmerne er bekymrede

Formand for HK Privat Østjylland, Søren Sørensen møder ofte medlemmernes bekymring, når talen falder på pensionsalder.

- Det er rigtig mange af vores medlemmer, som er bekymrede over at skulle være så længe på arbejdsmarkedet, som Folketinget forventer af dem. Mange føler ikke, at vil være i stand til det. Det kan være på grund af almindelig aldring eller generel nedslidning, som er de to største årsager til bekymring. Vi vil i HK Østjylland være med til at tage initiativ til at bringe det videre for Folketingets Beskæftigelsesudvalg, siger Søren Sørensen.

 

Læs mere om HK Østjyllands og fagbevægelsens opråb