En unik mulighed til dig, der er kvindelig freelancer, iværksætter eller selvstændig

Emma Louise Kriegbaum Pedersen tv. og Dorthe Bækby th.

 

HK Østjylland sponsorerer sammen med Aarhus Kommune og VIA University Aarhus en filmworkshop for kvindelige iværksættere, faciliteret af visuelle antropologer Emma Louise Kriegbaum Pedersen og Dorthe Bækby fra Anekdote. Hver enkelte deltager laver en kortfilm om sine personlige erfaringer med iværksætteri til inspiration for andre. 

 

For få kvindelige iværksættere

Antallet af kvindelige iværksættere er ifølge Dansk Erhverv faldet de senere år, og er nu så lavt, at kun halvt så mange kvinder som mænd starter egen virksomhed. Det skyldes primært, at mange kvinder føler, at de mangler de rette kompetencer og frygter, at deres virksomhed ikke får succes. Dansk Erhvervs undersøgelse viser også, at manglen på forbilleder er medvirkende til at opretholde disse overbevisninger. Derfor vil workshoppen ende med, at deltagerne skaber deres egen fortælling til inspiration for andre kvinder.

- Deltagerne får mulighed for at fortælle deres egen iværksætterhistorie i et trygt fællesskab. Ved at bearbejde deres oplevelser får de indsigt i deres egen vej ind i iværksætteri, og der opstår ny inspiration for deres fremtidige udvikling. De får altså et bredere blik ind i sig selv og ud mod verden. Undervejs vil de lære at lave deres egne simple film fra idéudvikling til redigering og færdig film, dvs. et konkret redskab til at udtrykke sig med og opnå styrkede kommunikative evner, fortæller Dorthe Bækby fra Anekdote. 

 

Ansøg om en plads, inden det er for sent

For at komme i betragtning til workshoppen den 4. - 6. november 2020 kl. 9-15, skal du:

  • være kvindeligt medlem af HK Østjylland
  • være bosat i Aarhus Kommune
  • have en computer eller tablethave
  • 0-5 års erfaring som selvstændig/iværksætter
  • have lyst til at lytte og dele din historie med andre

 

Du behøver ikke at have erfaring med at lave film. Alle kan være med. Vi bruger det udstyr, deltagerne har, og vi redigerer i gratis software. Hvis du lever op til ovenstående krav, kan du ansøge om en af vores to gratis pladser ved at skrive eller ringe til Dorte Bækby på dorthe@anekdote.dk eller telefon 2988 3804. Du skal fortælle, hvem du er, hvad du arbejder med, og hvorfor du gerne vil med på workshoppen. Ansøgningsfristen er mandag den 26. oktober kl. 22.

 

Læs mere om workshoppen her

 

Vi hjælper dig gerne

Vi støtter dig gerne i din drøm om at blive din egen chef. Vi har særlige kurser, events og netværk til freelancere/selvstændige, og vi klæder dig på i forhold til udvikling, drift, salg, prissætning, synlighed, aftaleskabeloner, udviklingsplaner og alt muligt andet, du kan bruge. Vi hjælper dig også gerne med at svare på spørgsmål om, hvordan er du stillet i forhold til sygdom, barsel, ledighed, ferie, moms, selskabsform, m.m. og kan også tilbyde dig fordelagtige erhvervsforsikringer og pensionsordning. 

 

Læs meget mere her

 

Kom til netværksarrangement

Husk også vores netværksarrangement for freelancere på mandag den 26. oktober kl. 17-20, hvor du kan møde andre freelancere over et let måltid mad. 

 

Læs mere og tilmeld dig netværksarrangementet her