Det kan være, du møder Lise i telefonen. Det kan også være en af hendes kolleger, for de næste 14 dage ringer ansatte i HK MidtVest til de midt- og vestjyske HK-medlemmer, der arbejder i det private eller på handelsområdet, altså medlemmerne af HK Privat og HK Handel MidtVest.  Medarbejderne fra HK samler lønoplysninger ind for at sikre en så god lønstatistik som muligt. 

Oplys selv din løn og vind en ipad

Når du taster dine lønoplysninger på hk.dk/oplysloen, så er du ikke bare med til at gøre statistikken endnu skarpere. Du er også med i konkurrencen om at vinde en lækker, ny ipad. 

Det kan du bruge lønstatistikken til

  • At forberede dig til jobsamtale eller den årlige lønforhandling med chefen
  • At se, om du tjener lige så meget som andre. Tallene i databasen er HK’ernes korrekte, faktiske løn, indberettet af HK’erne selv. Alle dele af lønnen er med. 
  • At se, om din løn matcher både på fag og på lokalområde – det gør statistikken meget finmasket. Det kan ingen andre så præcist på HK området.
  • At få en god retningsgiver for din lønudvikling. 

Hvis du har en tillidsrepræsentant

Er du ansat på en virksomhed, hvor du har en HK-tillidsrepræsentant, så samler han eller hun lønoplysninger og taster dem ind via HK’s Portal for Tillidsvalgte. 
Men du kan hjælpe din tillidsrepræsentant ved selv at taste dine lønoplysninger ind på hk.dk/oplysloen. Det tager under 1 minut, hvis du har din lønseddel klar. 
Er der mindst 50 procent på din arbejdsplads, som indberetter deres løn i år, så vanker der kage. Var I allerede over 50% sidste år , så skal I blot nå en højere score end sidste år.
 

Du får gode råd og faglig hjælp – når du er i job

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.