Ansatte i Gentofte Kommune må, ifølge et kommunalbestyrelsesreferat, ikke ryge i arbejdstiden. Hverken indendørs, udendørs eller uden for matriklen, på hjemmearbejdspladsen og under transport mellem arbejdssteder, som det hedder ifølge referatet. Det skriver TV2

Reglen kan ikke håndhæves

Ifølge kommunen er der ikke problemer med reglerne, da det udelukkende gælder i arbejdstiden. Men det undrer HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, at kommunen overhovedet har lavet reglen.

- Det er langt ude, siger Mads Samsing, næstformand i HK Kommunal med ansvar for blandt andet arbejdsmiljø, til TV2.

- Hvad vil man med en regel, som man ikke kan håndhæve uden at krænke privatlivets fred? Det er ren symbol-personalepolitik, siger han.

Vedtaget henover hovedet på medarbejderne

Ifølge Mads Samsing er det ikke kun problematisk, at reglerne er vedtaget. De er ovenikøbet vedtaget henover hovedet på medarbejderne og ikke behandlet i kommunens medindflydelsesudvalg.

- Det er kernen i det her: At man laver regler, der kan have konsekvenser for medarbejdernes ansættelse, henover hovedet på dem - og endda regler, som man ikke har en chance for at efterprøve. Det er dybt kritisabelt, siger Mads Samsing.

Rygeforbud

51 af landets kommuner har indført rygepolitikker, der sætter regler og rammer for hvornår ansatte kan og må ryge når de er på arbejde.