Det første hold, som har gennemført service agent-uddannelsen.

En gruppe glade lufthavnsansatte kan sætte punktum for et spændende uddannelsesforløb. Foto: Privat

Der var flag på bordene i og i vinduerne, da det første hold på uddannelsesforløbet HK Luftfartsagent fik overrakt deres diplomer ved en lille ceremoni på Next Business i Ballerup.

Uddannelsesforløbet HK Luftfartsagent er udviklet i et samarbejde mellem Business Next, Ballerup og HK Luftfart og er målrettet HK’ere, der arbejder inden for groundhandling, kundeservice med mere i de danske privatejede lufthavne.

- Kursisterne kommer med masser af praktisk erfaring. Men ofte har HK’erne på gulvet i lufthavnene ikke en egentlig uddannelse. Så det at få papir på de kompetencer, man allerede har, og få et par nye redskaber i værktøjskassen er ligesom at tegne en forsikring for sit arbejdsliv både nu og her og i fremtiden, siger Tim Heimann Larsen, næstformand i HK Luftfart og en af initiativtagerne til uddannelsesforløbet.

Uddannelsesforløbet HK Luftfartsagent består af 12 håndplukkede AMU-kurser, som er spredt ud på ca. halvanden måned. Det første forløb blev afviklet fra midten af september til slutningen af oktober.

Kurserne er af 1 til 5 dages varighed og spænder fra kommunikation, konflikthåndtering, engelsk til skrivning af eget cv og førstehjælp. Og hele forløbet afsluttes med et branchespecifikt uddannelsesdiplom.

HK Luftfart håber, at de mange gode erfaringer med første hold betyder, at uddannelsesforløbet vil blive udbudt igen i løbet af 2021.

Pt. er der ikke planlagt nye uddannelsesforløb, men du kan se, hvilke AMU-kurser der indgår i forløbet i HK Luftfarts folder.

Hent folderen

 

Portrætfoto af mand

Allan Hauge arbejder med logistikken omkring flyene ud og ind i Billund Lufthavn.
- Jeg tilmeldte mig, fordi jeg gerne ville udvikle mig personligt og få nye kompetencer inden for især kommunikation og konflikthåndtering. Og som ufaglært var det vigtigt for mig at få noget, jeg kan tage med mig videre ud i en uforudsigelig verden. Jeg havde fx aldrig prøvet at skrive et cv.
Vi har haft nogle helt eminente undervisere. Jeg fik lært rigtig meget om kommunikation både med gæster og kolleger og samspillet med og hvordan man nemmere kan kommunikere kulturer imellem. Og så har forløbet åbnet mine øjne for at der er muligheder uden for luftfarten.

 

Portrætfoto af kvinde

Anja Kjær Schaufus arbejder i check-in for Aviator Airport Service Denmark A/S, men er opsagt pr. 31. december 2020.
- Jeg har kun taget 1 år på handelsskolen, så det har været godt at finde ud af, hvad jeg egentlig kan. Efter at jeg har gennemført kurset, har jeg også fået mod til at kigge lidt bredere, når jeg skal finde et nyt job. Jeg ved, at jeg vil fortsætte inden for servicebranchen, og jeg kan sagtens se mig i en stilling receptionist eller en slags værtinde, der byder gæster og kunder velkommen og sørger for, at alt er ok til møderne.
Jeg kunne også være motiveret til at læse videre, hvis jeg har råd til det. Forskellen på i dag og dengang, jeg gik i skole, er jo, at det er af egen fri vilje.