HK Handel Bestyrelse - Annika Vevest Kjær

- Jeg besluttede at stille op som tillidsrepræsentant (TR), da jeg oplevede en chef, der trådte godt og grundigt ved siden af over for en af mine kolleger. Hun fik en kæmpe skideballe – hun blev nærmest savet midt over af chefen på et helt urimeligt grundlag. Min første tanke var: ’Det der skal bare være løgn – sådan skal han ikke behandle mine kolleger’. Jeg bliver helt gal igen, nu hvor vi taler om det.

Annikas Vevest Kjærs øjne brænder af indignation og harme. Det er helt tydeligt, at ordentlighed og gensidig respekt mellem medarbejdere og ledelse er en mærkesag for hende, ligesom trivsel, god stemning og sammenhold.

Annika arbejder i ferskvareafdelingen i Kvickly i Jyllinge. Hun er 41 år, har 2 børn og er gift med Jesper, som i øvrigt er slagtermester i samme afdeling. Hun blev udlært i 2000, og på nær en kort afstikker til en tøjbutik har hun været i Kvickly siden sin elevtid. Først i Stenløse og siden i Jyllinge. Annika har været TR i 10 år, og for 1½ år siden blev hun valgt ind i bestyrelsen i HK Handel Sjælland.

Fagforeningen er en del af min kultur

Helt siden sin elevtid har Annika været medlem af HK.

- Da jeg kom ind på arbejdsmarkedet, var det naturligt for mig at melde mig ind i HK. Det er en del af min kultur, og noget jeg er vokset op med. Når man er på arbejdsmarkedet, bakker man op om fagforeningen, for de er der for at hjælpe os, og det er dem, der sikrer os ordentlige forhold, når vi går på arbejde, fortæller Annika.

Vi skal have et godt arbejdsmiljø

Noget af det vigtigste for Annika er at være med til at holde fast i den gode stemning blandt kollegerne i Kvickly i Jyllinge.

- Der er en god stemning hos os, og det, synes jeg, er vigtigt. Jeg tror, det skyldes, at vi er gode til at huske at sige godmorgen til hinanden, lige at høre hvordan det går og i det hele taget interessere os for hinanden. Hvis jeg får en fornemmelse af, at nogen ikke trives, så tager jeg en snak med dem. Det kan jeg slet ikke lade være med. Mine kolleger skal have det godt, siger Annika, og igen kan man se gnisten i hendes øjne.

Sammenhold og fællesskab giver noget helt særligt

Annika valgte at stille op til bestyrelsen i HK Handel Sjælland, fordi hun kunne mærke, at hun var et sted i livet, hvor hun var klar til, at der skulle ske noget nyt.

- I flere år var jeg slet ikke klar over, at vi havde en bestyrelse i HK Handel Sjælland, og sådan tror jeg, mange medlemmer har det. Det er ærgerligt, for selvom medlemmerne inden for butiksområdet er forskellige, har vi mange ting til fælles, og vi kan lære meget af hinanden. Det har jeg oplevet, efter at jeg er kommet med i bestyrelsen. Jeg er blevet en del af et fællesskab, og det giver noget helt særligt at have det sammenhold med andre HK’ere, mener Annika.

Hun ville ønske, at flere medlemmer fik den oplevelse af fællesskab, og derfor er hun i sit bestyrelsesarbejde optaget af at få endnu flere medlemmer til at deltage i de HK Handel Sjællands mange arrangementer.

- Fagforening handler om meget mere end overenskomstforhandlinger eller problemer ved en fyring. Det er også netværk, faglig udvikling, hyggeaftener med foredrag, personlig udvikling, kurser og inspiration, slutter Annika.

Se også portrættet af Helle Friis og Mette Larsen