Coronaen ændrede med ét slag arbejdsvilkårene for mange lægesekretærer på landets hospitaler. Og flere af dem oplevede en psykisk belastning, som kan sammenlignes med indførelsen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden.

Det fortæller lægesekretær Majbritt Falsing om i en video, som HK Kommunal har produceret, og som har fokus på lægesekretærernes arbejdsforhold under coronaen. Majbritt Falsing er ansat på afdelingen for mave-, tarm- og leversygdomme på Herlev Hospital, hvor hun også er både tillids- og arbejdsmiljørepræsentant.

- Som arbejdsmiljørepræsentanter skal vi være opmærksomme på, de kolleger der sidder derude, når der kommer noget nyt. Ligesom med Sundhedsplatformen, der jo også efterlod lidt et vakuum især hos lægesekretærerne, siger Majbritt Falsing.

LØFTES TIL ET HØJERE NIVEAU

Majbritt Falsing ser derfor et behov for overordnede retningslinjer:

- Det skal måske op på arbejdsmiljømøder, og man kan overveje at løfte det til et højere niveau, så der kan komme nogle konkrete retningslinjer. Det kunne jeg godt tænke mig at arbejde for, siger Majbritt Falsing i videoen.