I denne episode af DataSnak har vi (fjern-)besøg af Mikkel Aslak, der både er folkeskolelærer og ekspert i digital læring.

Han ser tilbage på erfaringerne fra 6 måneder med en småkaotisk blanding af fjernundervisning, e-læring, digital efteruddannelse og alt det andet, der fulgte i kølvandet på Danmarks lockdown, der naturligvis også inkluderede skolerne.

Det handler både om generelle it-kompetencer, nye undervisningsformer og et forsøg på at tackle alle de sædvanlige tekniske udfordringer.

Til sidst har vi som sædvanlig tiprunde, denne gang med både serie, podcast, bøger og en lille festival.

NB! 🎧 Hvis du synes DataSnak lyder lidt anderledes denne gang, så er det nok fordi Anders som et lille eksperiment har redigeret hele episoden i Ferrite-appen på en iPad, og stadig er ved at lære. Det kan ikke udelukkes, at han fortæller mere om dét i næste DataSnak 😀

Mikkel Aslak Koudal Andersen | VIA CFU

Tips

Adam: THE ART OF ASKING EVERYTHING, THE PODCAST - med performancedronningen Amanda Palmer

Jeppe: [Barbarians](https://en.wikipedia.org/wiki/Barbarians_(2020_TV_series)) - endnu en serie på Netflix

BONUS: Den nye Raspberry Pi-computer er indbygget i et keyboard

Anders: DigiDays 2.0 - tredages festival 10-12. november på Frederiksberg bibliotek, med 3D-print, digitale assistenter, lydredigering og meget mere.

BONUS: maxer.dk med masser af videoer og tips til styrketræning

Mikkel: “Podcast i skolen” - bog der udkommer til februar 2021 (som Mikkel selv har skrevet).

BONUS: bogen “At fortælle med lyd” af Torben Brandt (Linket er udløbet pr 10/5 2021)

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk