En stor del af kommunikationen går tabt, når man holder møder virtuelt. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet. Og når kommunikationen går tabt, kan det føles som om, du ikke får tilfredsstillet dine sociale behov, skriver dr.dk.

Dorthe Døjbak Håkonsson er professor på Aarhus Universitet og har forsket i, hvorfor det fysiske møde er vigtigt for os mennesker.

- Når vi mødes i virkeligheden, synkroniserer vores kroppe - og det sker, efter vi har været sammen i kun fire minutter. Det betyder, vores hjerterytmer kommer til at ligne hinanden, vi spejler hinandens kropssprog og selv vores pupiller vil være udvidet lige meget, siger hun til dr.dk og forklarer, at når folk synkroniserer, kan de bedre lide hinanden og arbejder bedre sammen.

Vi går fejl af hinanden

Og netop det at synkronisere, kan være svært, når man sidder bag hver sin skærm. Især ryger der en del, fordi man ikke har øjenkontakt på skærmen og der ofte er forsinkelse på virtuelle møder.

- Selv en lille forsinkelse kan betyde, at vi går fejl af hinanden. Det er helt essentielt for vores kommunikation, at vores ansigtstræk og kropssprog afspejler hinanden. Hvis jeg reagerer bare en lille smule for sent på et smil eller en trækning ved øjet, kan min samtalepartner føle, at jeg ikke forstår hende - også selvom det blot skyldes forbindelsen, siger hun til dr.dk.