Medarbejderne i HK Handel og HK Privat samler lønoplysninger ind for at sikre en så god lønstatistik som muligt.

 

Du kan selv indberette din løn på hk.dk/oplysloen

 

Når du taster dine lønoplysninger ind, er du ikke bare med til at gøre statistikken endnu skarpere. Du er også med i konkurrencen om at vinde en ny iPad.

 

Det kan du bruge lønstatistikken til

• At forberede dig til jobsamtale eller den årlige lønforhandling med chefen.

• At se, om du tjener lige så meget som andre. Tallene i databasen er HK’ernes korrekte, faktiske løn, indberettet af HK’erne selv. Alle dele af lønnen er med.

• At se, om din løn matcher både på fag og på lokalområde – det gør statistikken meget finmasket. Det kan ingen andre så præcist på HK-området.

• At få en god retningsgiver for din lønudvikling.

 

Hør Annett V. Gejl, faglig konsulent i HK MidtVest, fortælle om, hvad du kan bruge lønstatistikken til:

 

 

Hvis du har en tillidsrepræsentant

Er du ansat på en virksomhed, hvor du har en HK-tillidsrepræsentant, samler han eller hun lønoplysninger ind og taster dem ind via HK’s Portal for Tillidsvalgte.

 

Men du kan hjælpe din tillidsrepræsentant ved selv at taste dine lønoplysninger ind på hk.dk/oplysloen

 

Det tager under 1 minut, hvis du har din lønseddel klar.

 

Er der mindst 50 procent på din arbejdsplads, som indberetter deres løn i år, så vanker der kage.

 

Var I allerede over 50 procent sidste år, skal I blot nå en højere score end sidste år.

 

Lone Elkjær

Lone Elkjær, tillidsrepræsentant for 75 funktionær-ansatte hos Arla Foods Ingredients Danmark Protein.

 

Et vigtigt værktøj

Én af dem, der bruger HK’s lønstatistik, er Lone Elkjær, tillidsrepræsentant for 75 funktionær-ansatte hos Arla Foods Ingredients Danmark Protein.

 

- Sidste år brugte jeg HK’s lønstatistik til at anskueliggøre over for ledelsen, at der var kolleger, som skulle have mere i løn, og det endte faktisk med, at 4 af mine kolleger fik lønforhøjelse. Den, som fik mest, fik 1500 kroner om måneden, mens der var 1, der fik 800 kroner, og 2, der hver fik 500 kroner, fortæller hun.

 

- Jeg opfordrer også kollegerne til selv at gå ind og tjekke lønstatistikken, så de er klædt godt på, når de skal til dialogsamtale. Så lønstatistikken er et vigtigt værktøj, og jo flere, der indberetter, jo mere sandt et billede giver statistikken, siger hun.

Artiklen er opdateret 11. november 2020

Du får gode råd og faglig hjælp – når du er i job

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.