Sabine og Malthe

Sabine Wagner med 6-årige Malthe, som gennem hele perioden med corona har nydt at have mere tid med sine forældre. Privatfoto.

Under coronanedlukningen i marts fortalte Sabine Wagner, som er ansat i Motorstyrelsen i Nordjylland, hvordan hun fik arbejdsdagen til at glide effektivt ved hjælp struktur og respekt for børnenes behov.  Nu, hvor de ekstra stramme coronarestriktioner har ramt deres landsdel, begynder hendes hjemmearbejdsdag stadig i de tidlige morgentimer, så der er tid til familieliv om eftermiddagen. Men hun savner kollegerne og føler med dem, der 'har det træls med at sidde derhjemme'.  

Her fortæller Sabine selv, hvordan familien forsøger at undgå, at coronareglerne kommer til at fylde for meget:  

"Vi er jo bosat i Hjallerup, som ligger i Brønderslev kommune. Vi er derfor sat i kommunekarantæne også. Så vi kommer ikke så meget ud og rundt andet end i vores lille by.

Min dreng Malthe er nu blevet 6 år, og han startede i skole her efter sommerferien. Han har den sidste måned, hvor jeg har været sendt hjem, nydt at kunne sove længe, hygge sig lidt mere om morgenen og samtidig få lov til at komme tidligere hjem. Selv om coronaen giver nogle restriktioner, synes jeg at kunne fornemme på ham, at han egentlig ikke synes, det gør noget, for så har han bare mor og far i meget mere tid hver dag.

cæcilia laver mad 

 

 

Min datter Cæcilia går nu i 3 klasse. Hun synes, det er dejligt at kunne komme hjem til et hus, hvor der er nogen hjemme. Indtil corona kom hun hjem til et hus med et par hunde, og så gik der et par timer, før vi kom hjem.

Hun nyder at kunne bage kage og lave mad, og fordi vi sidder hjemme, kan hun gøre det under opsyn og få den hjælp, hun har brug for.

står tidligt op hver dag

Da vores kommune er lukket, betyder det også, at min datters rideskole er lukket for dem uden for kommunen, så hun kommer stadig på rideskolen for at motionere sin pony 4 gange om ugen. Så der får vi lov til at komme ud og lave noget helt andet, selv om der også er mange regler, som skal overholdes dernede.

Ingen af børnene er hjemsendt, så det betyder også, at der er 5 timer hver dag, hvor der er helt ro til at nå mine opgaver. Jeg står stadig tidligt op, cirka klokken 5.30, for så kan jeg lukke ned de fleste dage, når børnene kommer hjem og hygge med dem.

sabine og cæcilia med hest

Lige nu skal vi ud og gå hver dag, jeg er med i tæl skridt-kampagnen, og resten af familien er helt med på at skulle hjælpe med, at vi får gået mange skridt hver dag (eller børnene snupper løbehjulene).

Det er så småt ved at gå op for børnene, at denne corona desværre ikke bare lige forsvinder, men vi forsøger at tale med dem om problematikken, og om hvorfor der er så mange regler lige nu. Derfor laver vi mange ting sammen for at adsprede dem lidt, så hele dagen ikke står på coronaregler.

Vi når stadig målene på arbejdet

Min mand var indtil 5. november på arbejde og på rejsearbejde. Han er nu sendt hjem og arbejde, og da vores kommune jo er lukket, må han ikke forlade den. Så vi sidder begge hjemme fast nu. Mig selv ind til efter nytår, og min mand, indtil de åbner for kommunen igen. Denne gang kom jeg først hjem, så nu har jeg fået pladsen på vores kontor, og så er min mand rykket ind i stuen.

arbejdsplads

På arbejdet når vi også vores mål, som vi gjorde i foråret, men der er mange flere forskellige opgaver denne gang, så vi skifter næsten opgave hver uge. På grund af, at selvanmelderordningen for eksport blev lukket i sommers, skal alle sagerne laves i Motorstyrelsen, og der er mange sager. Men vi har nogle rigtig gode værdifastsætterenheder, som hjælper hinanden på kryds og tværs. Specielt nu efter, at vi kom på hjemmearbejde.

'VI ER DER FOR JER'
Formand for HK Stat Nordjylland Jonna Vestergaard vurderer, at den aktuelle nedlukning med udstrakt hjemmearbejde er 'business as usual' for mange statsansatte.
- De har jo været vant til at arbejde hjemmefra længe, siger hun. Alligevel har HK Nordjyllands medarbejdere og valgte ledere haft fokus på medlemmernes situation og mulige problemer i arbejdslivet, siden statsministeren 5. november meddelte, at 7 nordjyske kommuner skulle underlægges strenge restriktioner.
Medlemmerne fik op til weekenden en direkte mail med en hilsen og en opfordring til at kontakte HK, hvis de havde spørgsmål. Også lørdag-søndag var medarbejderne klar til at svare på spørgsmål.
- Men henvendelserne er ikke ligefrem væltet ind. Jeg tror, vi fik 4 mails i afdelingen i løbet af weekenden – fra privatansatte medlemmer, fortæller Jonna Vestergaard.
'Nu er vi der igen', skrev Jonna Vestergaard forleden i en lukket Facebook-gruppe for nordjyske tillidsrepræsentanter. De nordjyske statsarbejdspladser tæller blandt andet STAR i Brønderslev, Skattecenter Thisted, UCN i Hjørring, Statens Administration i Hjørring. 'Og vi er der for jer', slog afdelingssektorformanden fast i sin post.

Mere tid til mig selv

Jeg har det selv rigtig fint med at være hjemme. Jeg har mere tid til dem derhjemme og faktisk også til mig selv. Jeg kan tillade mig at sætte mig med en god bog, mens børnene leger eller tage børnene med i køkkenet så der bliver et værre griseri, men jeg har tiden til at rydde op bagefter, og de har haft det sjovt. Med 2 små børn keder man sig aldrig.

Så selv om jeg savner mine kolleger og det sjov og ballade, som er på et kontor, så nyder jeg også min ekstra tid hjemme. Det er trods alt kun for en kortere periode.

Jeg ved, at flere af mine kolleger har det træls med at sidde hjemme, fordi det bare ikke dur for dem.  Dem har jeg rigtig ondt af, for det er bare en meget lang periode for dem og måske endda også uoverskueligt. Men vi gør, hvad vi kan, kolleger i mellem og mødes digitalt for at lave lidt sjov."