ældre mand ved pc

I sit brev til ministerkollegerne foreslår skatteminister Morten Bødskov blandt andet, at man lokalt kan fastholde de ældre medarbejdere ved eksempelvis at tilbyde dem kompetenceudvikling og nye opgaver. Modelfoto: Mostphotos

Skatteminister Morten Bødskov, som er den politiske chef for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, vil nu gøre op med den kedelige sandhed, at ældre medarbejdere har svære vilkår, når det kommer til at få og beholde jobs på det statslige område.

Det sker, efter at HK Stat-formand Rita Bundgaard sammen Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig, og Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening, tidligere på året mødtes med ministeren for at diskutere statens seniorpolitik.

I brevet til kollegerne skriver ministeren blandt andet, at: 'det er regeringens politik, at ældre medarbejdere skal blive ved med at være en aktiv, kvalificeret, fleksibel og efterspurgt arbejdskraft, og at Medarbejder- og Kompetencestyrelsen som statens arbejdsgiverorganisation arbejder efter den målsætning i sin indsats og rådgivning på seniorområdet'.

Og han skriver endvidere: 'Jeg vil på den baggrund opfordre til, at der lokalt på de enkelte statslige arbejdspladser er fokus på seniorer og den erfaring, viden og kompetencer, de tilfører arbejdspladsen'.

Ministerens gode intentioner skal også kunne aflæses direkte ude på arbejdspladserne, lyder forventningen fra Rita Bundgaard.

- Med denne opfordring og præcisering fra vores statslige arbejdsgiverminister forventer jeg, at et øget fokus også vil afspejle sig i at endnu flere seniorer fastholdes i job, ligesom endnu flere seniorer oplever at blive ansat på statens område, siger hun.

Derudover nævner ministeren muligheden for at indgå lokale aftaler om forskellige goder, som fx seniorfridage og retrætestillinger – med udgangspunkt i den statslige rammeaftale om senior- og fratrædelsesordninger.

Bødskov afslutter sit brev med at henvise til de forslag, de 3 faglige organisationer sendte op til deres første fælles møde i foråret: 'Jeg ser nu frem til at se nærmere på forslagene og fortsætte dialogen med de faglige organisationer på dette vigtige område'.

Læs brevet, som Morten Bødskov har sendt til sine ministerkolleger.