Adam fortæller at Google fra næste sommer ikke vil tilbyde ubegrænset lagring af fotos. Og jo, det koster jo også penge at gemme den slags - men Googles gratis tilbud har i mellemtiden kostet mange andre foto-tjenester livet…

Anders gør status for sir Tim Berners-Lees stort opslåede “Contract for the Web”, der forsøger at rette op på nettets store udfordringer, både når det handler om privatliv, sikkerhed, diversitet og så videre.

Endelig deler Jeppe et par historier om uddannelse i cloud computing, der jo indrømmet er vigtig, men også stort set udelukkende fås på engelsk. Og det er ærgerligt.

Til sidst er der selvfølgelig tiprunde.

 

Google fjerner snart gratis, ubegrænset foto-lagring - er det monopolmisbrug?

Contract for the Web lancerer nye initiativer

Berners-Lees privatlivs-startup Inrupt lancerer offentligt værktøj

Amazon-klumme on cloud-uddannelse til AWS

Ny datacenter-uddannelse

 

Tips

Anders: Clips 3.0 (desværre kun til iOS)

Jeppe: Dokumentaren “Hvorfor voldtog Jack?”

Adam: Lydbogs- og ebogs-tjenesten Mofibo sælger nu også en fiks ebogslæser (PS. Den koster 799, ikke 499, som Adam sagde i episoden).

 

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk