Det kom som en kærkommen overraskelse for Salli Sørensen, at hun var omfattet af HK's lønforsikring. Foto: Carsten Snejbjerg.

31-årige Salli Sørensen har altid haft nemt ved at finde jobs. Og hun fortæller, at hun har været vant til at blive anbefalet til nye stillinger, når hun har stået og manglet arbejde.

Derfor kom det bag på hende, da hun ved udløbet af et barselsvikariat hos Radiometer i Brønshøj IKKE straks fandt et nyt job.

I Radiometer havde Salli blandt andet arbejdet med salg af blodanalyseapparater til Italien. I den forbindelse havde hun været vidne til, hvordan den italienske efterspørgsel på Radiometers medicinske udstyr blev voldsomt forøget i februar og marts, hvor især Norditalien blev meget hårdt ramt af coronavirus. Men som så mange andre kom det alligevel bag på hende, at virussen også skulle få så drastisk indflydelse på det danske samfund.

- Jeg ville egentlig have søgt et nyt job i løbet af den ferie, jeg havde til gode efter afslutningen på min kontrakt. Men lige midt i ferien blev hele Danmark – og dermed også arbejdsmarkedet – lukket ned på grund af corona. Så var det jo pludselig lidt dumt, at jeg ikke havde fået søgt forinden, forklarer Salli, som er både detail- og kontoruddannet.

Lønnedgang på 10.000 kr.

Med hus under renovering, en datter på fem år og en nyanskaffet hund i husstanden har Salli og hendes kæreste rigeligt med faste udgifter.

- Da jeg blev ledig, ville der være tale om en lønnedgang på over 10.000 kr., hvis jeg gik over til kun at få dagpenge, fortæller Salli.

At hun som medlem af HK Privat havde en automatisk lønforsikring, som supplerede hendes dagpenge med op til 80 pct. af lønnen i seks måneder, anede hun faktisk ikke. 

Lønforsikring? Det var da dejligt! Jeg var vildt glad. Så skulle jeg ikke til at lægge budgettet om, siger Salli.

HK's lønforsikring er ikke bare en økonomisk håndsrækning - der er også andre fordele forbundet med den, oplever Salli.

- Med lønforsikringen får jeg lidt over 3.000 kr. ekstra udbetalt om måneden. Det har betydet, at jeg ikke har oplevet en nedgang i vores levestandard. Der er ikke noget, jeg har været nødt til at skære fra. Jeg havde heldigvis ikke opjusteret vores budget, efter jeg gik fra voksenelevløn til lønniveauet i mit barselsvikariat, så derfor kunne vi godt have klaret os uden de ekstra penge. Men lønforsikringen betyder, at der stadig er råd til lidt sjov fredag og lørdag aften, at min datter kan plage om diverse ting, når vi er ude at købe ind, og at vi kan tage på en miniferie i Jylland. Kunne min familie og jeg have gjort de ting, hvis det ikke var for lønforsikringen? Det er ikke sikkert.

Ingen stress med lønforsikring

Den økonomiske fordel ved en lønforsikring er åbenlys, men der er også andre fordele, oplever Salli.

- Lønforsikringen har betydet, at jeg ikke har skullet stresse over at finde et nyt job. Og under coronanedlukningen, hvor min datter var sendt hjem fra børnehaven, har jeg med ro i sindet kunnet fokusere på at være en tilstedeværende mor for mit barn. I stedet for bare at skulle finde noget for enhver pris fokuserer jeg på at finde det rigtige job, hvor jeg kan bruge mine kompetencer bedst muligt.

Bruger tiden på uddannelse

Som et led i den strategi var Salli under tilblivelsen af denne artikel netop ved at færdiggøre en seks ugers jobrettet uddannelse i kommunikation.

- Jeg er ved at repositionere mig. Dels vil jeg kunne skrive mere på cv’et, dels vil jeg få papir på nogle vigtige kommunikationskompetencer. Jeg har fået en bedre forståelse for, hvordan man både internt og eksternt kommunikerer som virksomhed, og jeg har lært om alt fra analysemodeller til udformning af nyhedsbreve. Det kunne for eksempel styrke mig i et job som personlig assistent eller som sekretær, siger Salli.

Læs mere om HK Privats kollektive lønforsikring