En lang række offentlige som private vil gerne gøre en indsats for IT-sikkerheden på danske arbejdspladser. Erhvervsstyrelsen, Dansk Industri og mange flere kendte navne har lanceret https://da.sikkerpånettet.dk/, hvor virksomheder, organisationer og foreninger kan teste, hvor sikre deres hjemmesider og e-mails egentlig er.

I en verden hvor de IT-kriminelle udnytter hver en mulighed for at ødelægge, stjæle eller afpresse almindelige mennesker eller deres arbejdsplads, er IT-sikkerheden afgørende. En lille virksomhed kan gå fallit, hvis regnskaberne bliver ødelagt. En offentlig myndighed risikerer at få udstillet borgernes private data. Farerne lurer overalt. Så ingen betvivler, at det er en vigtig kamp, der skal kæmpes hver eneste dag.

Men i SAMDATA stiller vi spørgsmålet: Hvorfor ikke bruge den vigtigste ressourcer på de mange arbejdspladser over hele landet, hvis man virkeligt vil gøre en forskel for IT-sikkerheden? Nemlig de medarbejdere, der er langt de bedste eksperter i, hvordan netop deres arbejdsplads er skruet sammen.

Hvis du – uanset hvor du arbejder – har mod på at teste IT-sikkerheden på netop din arbejdsplads, vil vi meget gerne høre fra dig. Vi sætter nemlig fuldt fokus på IT-sikkerhed i det næste nummer af SAMDATA Magasinet, som udkommer lige efter jul. Her kan læse meget mere om, hvordan du kan anvende redskaberne på Sikker På Nettets hjemmeside, https://da.sikkerpånettet.dk/.

Du er velkommen til at henvende dig til Jeppe Engell på jeppe.engell@hk.dk, hvis du gerne vil bidrage og være med til at sætte dit præg på det nye SAMDATA Magasin. Vi behandler alle henvendelser fortroligt.

 

Hvis du eller din organisation/virksomhed har taget testen og har lyst til at fortælle om hvad I vil bruge resultaterne til, så send gerne en email til vores journalist Andreas Rasmussen på ar@andreas-rasmussen.dk.