Formand for HK Kommunal i Nordjylland, Katharina Hauge Antonsen

Nej, nej og atter nej. Der er ingen penge til forhandling i år.

Sådan har det lydt gennem de seneste 4 år, når flere af HK Kommunals tillidsrepræsentanter er mødt op i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune for at forhandle lokalløn.

Men efter vedvarende pres har forvaltningen nu endelig erkendt, at de ansatte i hele forvaltningen samlet set gennem perioden har gået glip af cirka 26 mio. kroner.

- Det er en skandale, at man gennem alle disse år har fastholdt, at der ikke var penge til forhandlinger og på den måde har holdt os for nar, lyder det fra Katharina Hauge Antonsen, formand for HK Kommunal Nordjylland, der understreger, at ingen HK’ere har fået for lidt i basisløn, men at det alene handler om de årlige lønforhandlinger. 

Som at fodre hunden med sin egen hale

For at føje spot til skade, så har ledelsen i forvaltningen nu lanceret en genopretningsplan. Men den får betegnelsen en ”svinestreg” af Katharina Hauge Antonsen.

Planen går nemlig ud på at fremtidige lønforhandlinger skal finansernes lokalt – og det skal ske ved at skære med 62 fuldtidsstillinger over fem år.

- Jeg kan godt forstå, hvis medarbejderne føler sig snydt, for det er at fodre hunden med sin egen hale. Det er en fornærmelse at lancere en sådan plan.

Pengene skal findes på en anden måde

HK Kommunal og 15 andre faglige organisationer har derfor skrevet et åbent brev til byrådet med det klare budskab, at ledelsen har svigtet sit ansvar ved ikke at leve op til KL-aftalen om at prioritere, så der ER midler til rådighed til lokal løndannelse.

- Derfor er det ledelsens og politikernes ansvar at finde pengene på en anden måde. At straffe den part, som er blevet snydt for mange millioner med afskedigelser, er uanstændigt.

HK Kommunal arbejder derfor stærkt på at komme i dialog med såvel ledelse som politikere for at finde pengene på andre måder end afskedigelser.

Som forklaring på, at forvaltningen nu endelig har erkendt sin fejl, peger Katharina Hauge Antonsen på, at blandt andet Per Støve, Klubformand for TR'erne i forvaltningen, har været vedholden, ikke taget et nej for nej og har presset på hvert år.