Rødhåret kvinde arbejder ved computer

Foto: Annie Spratt/Unsplash

Coronakrisen har kastet HK’erne lidt hovedkulds ud i at arbejde hjemmefra. Og i farten har der måske ikke været så meget fokus på, at arbejdsmiljøet også skal være i orden, selv om arbejdet foregår i privaten.
Det er din arbejdsgiver, der har ansvaret for arbejdsmiljøet. Men som AMR eller TR skal du inddrages i den proces, der skal ske i forhold til rammerne og arbejdsmiljøforholdene.

- Hvis din virksomhed ikke allerede har gennemført en Arbejdspladsvurdering (APV), som er rettet mod hjemmearbejde, så tag det op med din arbejdsgiver. Virksomheden har pligt til at gennemføre en APV, når der sker væsentlige forandringer på arbejdspladsen, hvilket hjemmearbejde må siges at være, siger Heidi Lisette Bille, som er arbejdsmiljøkonsulent i HK Privat.

Heidi Lisette Bille anbefaler, at I også tager en samtale om, hvordan rammerne for hjemmearbejde skal være. Fx hvilke arbejdsopgaver, der egner sig til hjemmearbejde, hvor meget man skal være til stede på arbejdspladsen, hvornår skal man være tilgængelig, når man arbejder hjemme, beskyttelse af ens privatliv osv. Undersøg, om I er omfattet kollektive aftaler, som I skal tage udgangspunkt i.

- Fælles retningslinjer giver gennemsigtighed. Og når alle kender betingelserne for hjemmearbejde, undgår I at komme ud i diskussioner om forskelsbehandling. Fx kan man jo ikke passe receptionen hjemmefra, eller har man et job, som involverer samarbejdspartnere, så er det ikke sikkert, at det fungerer med at sidde hjemme. Og omvendt: har man mange administrative opgaver, så kan de typisk klares hjemmefra, siger Heidi Lisette Bille.

Arbejdskonsulenten opfordrer også til, at I laver en aftale om, hvilket udstyr medarbejdere, der arbejder hjemmefra, skal have. Lovgivningen sætter nogle mindste krav, men det kan sagtens være, at I har brug for yderligere udstyr for at løse jeres opgaver optimalt.

HK Privats arbejdsmiljøafdeling har udarbejdet nogle tjeklister, som giver en udførlig indføring i de vejledninger og regler, der gælder for hjemmearbejde.

Tjekliste, som tager udgangspunkt i lederens ansvar
Tjekliste, som er målrettet dine kolleger
Tjekliste, som du kan bruge i dit TR/AMR-arbejde

BFA Kontors vejledning om Hjemmearbejdspladser