- Jeg er helt oprindeligt uddannet kontorassistent, men byggede så uddannelserne informatikassistent og EDB-økonom på. Det er det, der i dag svarer til en akademiøkonom med IT som speciale, fortæller Camilla Rix Johannsen om et par af de karrierevalg, der skubbede hende i en ny retning:
- Med den bagage landede jeg i IT-afdelingen på Fyens Stiftstidende, hvor jeg nu har været i 23 år sammen med en del kolleger, der har været der lige så længe, og den samme chef, der først lige er stoppet. Det føles dog som om, jeg har skiftet job mange gange undervejs, fordi mediebranchen har udviklet sig hele tiden. Først var i Fyens Stiftstidende. Så fusionerede vi med Fyns Amts Avis og blev til Fynske Medier, inden vi blev en del af mediekoncernen Jysk Fynske Medier, fortæller Camilla, der i dag er IT-projektkoordinator og specialist i en central IT-afdeling.
få selv sparring:
Nye kompetencer i værktøjskassen
Seneste skud på Camillas uddannelsesstamme er det UCL-fag i projektledelse, hun er i gang med. Det var deltagelsen i et HK-netværk, der motiverede hende til at få nye kompetencer i værktøjskassen:
- Jeg er de senere år blevet en mere aktiv HK’er. Derfor takkede jeg også ja, da jeg blev tilbudt at komme med i det såkaldte LUPA, der er et netværk for Ledere Uden Personaleansvar. Det netværk er jeg stadig med i, og det var her, vi blev tilbudt faget fra UCL, hvor undervisningen i øvrigt foregår på HK og i HK’s lokaler, siger Camilla:
- Jeg søgte midler til efteruddannelse, og jeg er såvel i gang med projektlederfaget via HK og samtidig med et uddannelsesforløb på Teknologisk Institut, gennem Jysk Fynske Medier. Det er også begge dele meget spændende, men fordelen ved UCL-kurset er, at det er meget praktisk og giver en masse med tilbage til hverdagen. Tingene bliver brudt ned, så de nemt kan gøres til en del af arbejdsdagen.
mere uddannelse:
www.hk.dk/karrieretelefonen
https://www.hk.dk/omhk/afdeling/midt/medlemstilbud-personlig-samtale (lokalt)
www.hk.dk/onlinekurser (kan tages, når det passer dig)
”Taknemmelig for, at jeg fik det tilbud…”
Camilla har i flere omgange løftet sin karriere med forskellige uddannelser, og hun kan kun anbefale andre HK’ere at gøre det samme:
- Jeg er så glad for det forløb, vi er i gang med! Vi er virkelig et godt hold, der for en stor del består af medlemmerne fra LUPA-netværket. Det giver en fælles vision for at deltage, en følelse af samhørighed og tryghed, at vi kender hinanden i forvejen fra netværket, selvom vi er fra forskellige virksomheder og jobs. Det giver samtidig en masse, at vi er de samme mennesker, der mødes fire timer til undervisning hver torsdag, siger hun og runder af:
- Jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg fik det her tilbud om efteruddannelse via HK og LUPA-netværket…
Efteruddannelse: Højt på dagsordenen i HK
I HK Midt glæder afdelingsformand Anne Marie Bay sig over historier som Camillas. For efteruddannelse og kompetenceudvikling har i årevis stået højt på dagsordenen i HK:
- HK’ere er dygtige til at gribe nye opgavetyper og flytte sig med udviklingen i deres jobs. Det er der i høj grad brug for i disse år, hvor opgaver, udfordringer, muligheder og begrænsninger hele tiden ændrer sig. Her er det både klogt og rimeligt, at vi som HK’ere samtidig får de nye værktøjer, der skal til, når vi får nye opgaver. Vi arbejder for at skabe et godt match mellem de to ting, nye opgaver og tilhørende kompetencer, og vi glæder os, når vores medlemmer bygger på med ny viden og relevante værktøjer. Sammen har vi et ansvar for at bringe os på forkant med den nye faglige fremtid, vi hele tiden hører så meget om, konstaterer Anne Marie Bay.