Der har været fart på landets jobcentre, mens corona har haft tag i samfundet. I stort set alle kommuner er antallet af ledige på kontanthjælpsydelser faldet fra februar til oktober, selvom Danmark er ramt af en global pandemi med nedlukninger. Det skriver NB Økonomi.

I oktober måned blev der registreret godt 153.000 modtagere af kontanthjælpsydelser. Det er et fald på mere end 14.000 personer svarende til 8,5 procent siden februar, viser tal fra jobindsats.dk, som NB-Økonomi har regnet på.

Flere kommuner forklarer det markante fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere med, at man har foretaget nogle bevidste valg i jobcentrene.

Ungesucces i Solrød

En af de kommuner, der har haft succes med kontanthjælpsindsatsen er sjællandske Solrød, der har oplevet et fald i antallet af ikke-forsikrede ledige på hele 21 procent. Lederen af jobcentret i Solrød, Claus Wester, glæder sig over, at beskæftigelsesstrategien især er kommet de unge til gode.

- Vi har en ekstrem god ungegruppe, der arbejder utrolig godt sammen med modtagelsen. Vi forsøger at vende de unge i døren. De kan snakke med en virksomhedskonsulent eller en uddannelsesleder eller begge dele med det samme. Også hvis de venter på en uddannelse, forsøger vi at få dem ud i job, siger Claus Wester til NB Økonomi.

Vestjylland får integrationsborgere i arbejde

Ringkøbing-Skjern er en anden af de kommuner, der er lykkes med beskæftigelsesindsatsen. Integrationsborgere på selvforsørgelses- og hjemsendelsesydelse er mere end halveret, og der er en tredjedel færre på kontanthjælp.

Kommunens arbejdsmarkedschef, Kim Ulv Helleland Christensen, fortæller, at arbejdsgiverne under coronakrisen har følt en særlig forpligtelse over for de medarbejdere, der er kommet i arbejde gennem et langt træk med praktik, løntimer og en decideret ansættelse.

- Vi har haft et jævnt fald generelt på kontanthjælp og uddannelseshjælp, fordi vi har en klar strategi på området, siger han.

Artiklen er opdateret 02. december 2020