Kontoreleverne rundt om i landets kommuner og regioner har fået den digitale tidsalder helt ind under huden. Det skete, da de deltog i HK Kommunals to digitale workshops for elever i slutningen af november. De digitale workshops erstattede den årlige elevkonference, som på grund af corona-situationen var blevet aflyst. I alt er der tre workshops, og den tredje fandt sted 3. december.

Men byttet var nu slet ikke så ringe endda, for både deltagerantal og tilfredshed blandt deltagerne på webinarerne var i top. Op mod 200 deltog i hver af de to første digitale workshops, og i nogle kommuner var eleverne samlet i samme lokale for at deltage, så de samtidig fik noget socialt ud af det lokalt, fortæller Line H. Olsen, formand for Elevudvalget under HK Kommunal.

Helt stolt formand

- Når nu corona-situationen gjorde det umuligt at samles fysisk fra hele landet, så er de digitale workshops en rigtig god erstatning. Tilbagemeldingen fra deltagerne fra de to første workshops viser da også stor tilfredshed, så de har virkelig fået noget ud af at deltage, siger Line H. Olsen, formand for Elevudvalget og til daglig elev i Slagelse Kommune.

Line H. Olsen glæder sig også over, at tilslutningen er så stor:

- Jeg er helt stolt over, at så mange deltog. Til hver workshop var der nærmest dobbelt så mange, som der deltager på den normale elevkonference, siger elevformanden.

Sjovt med fysiske øvelser

Den første workshop handlede om digital mødeledelse, det andet om kompetenceafklaring, mens det tredje har fokus på, hvordan man som elev styrer sin arbejdstid, når man er hjemsendt og ikke lige har en uddannet ”ved hånden”.

- Jeg var selv lidt skeptisk i forhold til om, det ville fungere, men min skepsis blev gjort til skamme. Formen var god, og emnerne meget relevante, så vi fik meget ud af det fagligt. Det var spændende at diskutere kompetenceafklaring i mindre grupper og sjovt at lave fysiske øvelser og i grupper diskutere f.eks., hvordan vi har det med robotteknologi, fortæller Line H. Olsen.