Julefrokost i en Coronatid

 • Det plejer at være den tid på året, hvor vi trækker i nissehuen og danser til ”Last Christmas” med kollegerne, inden vi slukker computeren og går på juleferie.

  Men i år er der som bekendt intet, der er, som det plejer – heller ikke firmajulefrokosterne, som corona ligesom så meget andet har sat en stopper for.

  Det er dog ikke alle medarbejdere, der i år må undvære at fejre julen med kollegerne. Rundt omkring på de danske arbejdspladser er kreativiteten nemlig stor.

  For et par uger siden spurgte vi på HK Privats facebook-side, hvad jeres arbejdsplads gør i stedet for at afholde den traditionsrige julefrokost. Det kom der mange gode bud på, så læs med – og bliv (måske) inspireret. Der er jo heldigvis et par uger tilbage af december endnu, så måske du kan bringe et af de gode forslag videre til chefen og sprede lidt juleglæde i din virksomhed.

  1:   Virtuel julefrokost

  Ikke alle steder er julefrokosten aflyst. Den er i stedet rykket online med samme koncept, som vi ellers kender det fra en traditionel julefrokost. I forbindelse med de digitale julefrokoster har medarbejderne fået leveret mad og drikkevarer, som de så har spist sammen med kollegerne med kameraerne tændt. I løbet af aftenen har der desuden været virtuel underholdning og online konkurrencer. ”Det var så sjovt, og vi havde en fest. Vi var cirka 60 medarbejdere på med familier, og det foregik fra 18 – 21,” fortæller et begejstret medlem på Facebook.

  2:  Julehygge på Zoom

  Flere fortæller også, at de i år afholder mindre online julearrangementer. En fortæller, at de på hendes arbejdsplads har afholdt virtuel fredagsbar med levering af øl og snacks, mens en anden skriver, at julefrokosten er aflyst, men at medarbejderforeningen holder julehygge via det digitale kommunikations værktøj Zoom: ”Forinden modtager vi en goodiebag og der vil være konkurrencer og stand up online, så tænker, at det er et fint alternativ.”

  3:  Gavekort til restaurantbesøg

  Andre har fået gavekort til den restaurant, hvor julefrokosten skulle have været afholdt, så de i stedet selv kan gå ud og spise. ”En win win for både os og restauranten, der er presset af mange afbud,” som en glad modtager skriver.

  4:  Ekstra gaver

  Der er også flere, der fortæller, at de som erstatning for den aflyste julefrokost i år får en ekstra gave i december – eller kan se frem til en ekstra stor julegave i år.

  5:   En overraskelse

  Og så er dem, der er ansat hos arbejdsgivere, der foretrækker at overraske, og derfor endnu ikke ved, hvad der skal ske.

  Og sådan blev julen på forskellig vis alligevel fejret på mange arbejdspladser i år.