Julehilsen fra Jonna Vestergaard, HK Stats nordjyske formand

 

Kære alle medlemmer af HK Stat Nordjylland

 

HK Stat Nordjylland ønsker dig og dine nærmeste nogle hyggelige juledage og et rigtigt godt og lykkebringende nytår, med tak for godt samarbejde i 2020.

 

Vi går julen i møde i et 2020, der som bekendt i høj grad har stået i coronaens tegn. Måske kan du og din familie ikke fejre en juleaften med mange gæster omkring bordet og træet, som du havde ønsket dig.  Det skyldes naturligvis forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer, der netop er blevet forlænget. Så juleaften 2020 bliver i små selskaber, det har coronaen sørget for.

 

Men i 2021 skal det ikke lykkes for denne nye virus at forhindre generalforsamlingerne. De vil blive afholdt, enten fysisk eller digitalt, og mange er på valg.

                                                                

Danmark blev lukket ned 11. marts 2020, og det var kort tid før, at vi SKULLE have gennemført HK Stat Nordjyllands årlige generalforsamling i Europahallen. Der skulle have været afholdt mange valg på den generalforsamling, som vi har måttet udskyde til den 2. marts 2021.

 

Så: Sæt kryds i kalenderen allerede nu

 

Valg på generalforsamlingen i marts

 

På generalforsamlingen den 2. marts 2021 skal vi vælge både formand (for 1 år), næstformand (for 2 år) og tre bestyrelsesmedlemmer (for 2 år) samt tre suppleanter (for 1 år) til HK Stat Nordjyllands bestyrelse.

 

Vi skal desuden have valgt delegerede til HK Stat Danmarks kongres, som jo også er udsat til afholdelse den 9.-10. juni 2021. Der skal også vælges delegerede til HK Danmarks kongres, som gennemføres den 28.-30. oktober2021. Endelig skal vi vælge delegerede til HK Nordjyllands repræsentantskab, som gennemføres den 26. april 2021 om aftenen.

 

Det er rigtig mange valg, men uanset om vi mødes virtuelt eller fysisk, så har hele perioden med virtuelle møder lært os meget og givet os en del erfaring.

 

Mere smidig afvikling af valgene

 

Erfaringen gør, at vi uanset mødeformen kan afvikle valgene på en langt hurtigere og mere smidig måde end tidligere, hvor vi mellem hvert valg skulle vente på en manuel optælling af stemmer.

 

Lige nu er vi stadig usikre på, hvorvidt det bliver en fysisk eller virtuel generalforsamling. Vi håber virkelig på, at vi kan mødes men selvfølgelig kun, hvis sundhedsmyndighederne kan sige god for det. Alle sikkerhedskrav skal opfyldes.

 

Vi havde bestilt Karen Marie Lillelund til at underholde os i år, og hun vil underholde os 2. marts 2021, uanset om det bliver virtuelt eller fysisk. Så under alle omstændigheder får I for alvor rørt lattermusklerne, når hun indtager den ene eller den anden scene med foredraget: Kommunikation – med humoren som forløser.

 

Vi glæder os rigtig meget til at se jer til generalforsamlingen den 2. marts 2021 og til et eller flere af de andre arrangementer, vi holder i 2021.

 

Alt er vendt på hovedet

 

Når vi kigger på, hvordan alting blev vendt på hovedet i 2020, og ingenting blev, som vi havde forventet, så er det imponerende, hvor gode I alle har været til at omstille jer. Fra den ene dag til den anden måtte I omlægge arbejdet til at foregå fra jeres private hjem.

 

Det har været en stejl læringskurve, men omstillingen er lykkedes virkelig godt. Det er for alvor blevet bevist for alle, at hjemmearbejde kan være en stor fordel. Erfaringen er dog også, at det er vigtigt at aftale vilkårene for det og stadig passe på arbejdsmiljøet.

 

Langt de fleste af jer er stadig sendt på hjemmearbejde, og det kan være noget af en udfordring at sidde alene dag ud og dag ind uden de pauser, der helt naturligt opstår, når man møder ind på arbejdspladsen. Det er vigtigt, at I også husker at holde pauser, når I sidder derhjemme. Kom op at stå, gå en tur, drik en kop kaffe. Læg faste kaffepauser ind sammen med kollegerne via Teams og snak om andre ting end arbejdet, akkurat som I ville gøre, hvis I var på arbejdspladsen.

 

Glædelig jul fra HK 2020

 

Endnu engang de allerbedste ønsker om en god jul og et godt nytår til jer og jeres familier. Pas på jer selv og hinanden.

 

På vegne af HK Stat Nordjyllands sektorbestyrelse og HK Stats Nordjyllands team

 

Jonna Vestergaard

Sektorformand

December 2020