- Vi ved efterhånden godt, at digitalisering er meget mere end bare at sætte ’strøm til papir’. Digitalisering er en integreret del af hele den offentlige service – et anker ned i kerneopgaven, og derfor har det været vigtigt for mig, at vi kommer skridtet videre fra det åbenlyse. Digitaliseringen handler for mig blandt andet om at se hvilke nye døre, som åbner sig, så vi ikke bare prøver at gøre det, vi gjorde før, på en ny og bedre måde. Vi skal simpelthen forestille os, at verden er helt ny – og hvad kan vi så? Og samtidig skal vi have afdramatiseret digitaliseringen nok til, at vi som ledere tør tænke disse nye tanker. Og jo flere kurser, vi tager, desto tryggere og modigere bliver vi.

Netværk kan støtte lederes udvikling

Sådan siger Søs Lihn Nielsen, som er medlem af Chefgruppens bestyrelse og har været med til at give input til en ny webinarrække om God ledelse i en digital hverdag, der udbydes til medlemmerne i foråret. Hun deltog selv sidste år i HKs diplommodul Ledelse af digital transformation og var ovenud begejstret. Både for den nye viden, hun fik, men lige så meget for et nyt netværk, der udfoldede sine muligheder.

- Vi skal blive meget bedre til at styrke fællesskabet og erfaringsudvekslingen blandt offentlige ledere. Vi går meget stille med dørene og knokler bare derudaf, fordi vi er drevet af den hellige ild. Vi skal lære at trække skuldrene tilbage, skyde brystet frem og turde vise, hvor dygtige vi er. Det kan et nyt netværk være med til at støtte den enkelte leder i, fordi du møder nogle gæve mennesker, er min erfaring.

Udsyn fremfor tilbagesyn

Bestyrelseskollega i Chefgruppen, John Øllegaard er enig.
- Vi skal passe meget på med ikke at se i bakspejlet, når vi taler digital transformation. Det kan være svært i en travl hverdag at tænke nyt og anderledes, og netop derfor skal man deltage i webinarerne. Det handler om at få inspiration til at se ind i en fremtid, vi ikke kender. Vi ved godt, hvad vi allerede har implementeret, men ikke hvor vi er på vej hen, fordi verden omkring os altid er længere fremme, end vi selv er. Derfor handler digital forandring for mig at se om at kigge fremad. Her kan webinarerne løfte os som ledere i en tryg ramme, samtidig med at vi kigger ind i fremtiden.

John Øllegaard fremhæver også netværkspotentialet i webinarerne.
- Vi skal skabe fælles front som ledere, og ved at udbygge vores netværk kan vi få indblik i nye værktøjer og løsninger hos kollegaerne. Det er tilmed blevet så hamrende nemt med de nye digitale platforme, som corona har nødvendiggjort. Derfor er der i min optik ingen undskyldning for ikke at koble sig på og lade sig inspirere og uddanne sig, så vi kan være med til at skabe et match mellem den kommunale verdens behov og den digitale transformation, som foregår med raketfart udenfor. Som leder kan du ikke melde dig ud, fordi digitaliseringen går på tværs og gennem alt, hvad vi beskæftiger os med til daglig.

Læs mere om webinarerne og tilmeld dig.