Folk med mundbind i en butiksgade

Kampen mod Corona er intensiveret med myndighedernes udvidede restriktioner, som nu gælder hele Region Sjælland. Det er en nødvendig udvikling, vurderer formand for HK Sjælland, Estrid Husen.

- Smittetallene viser, at udviklingen går den helt forkerte vej. Vi skal tage pandemien meget alvorligt, og derfor bakker vi også op om myndighedernes anbefalinger for at begrænse smitten, fortæller Estrid Husen.

Der er dog kommet en lille ridse i lakken, da Sundhedsstyrelsen for nylig kom med en anbefaling om, at vi foretager vores juleindkøb online. Det bekymrer både Estrid Husen og formand for HK Handel Sjælland, Helle Friis.

- Hvis vi svigter de lokale butikker og kun handler online, forsvinder fysiske forretninger fra bybilledet. Støt det lokale erhvervsliv trods Corona. Men gør det ansvarligt og sikkert. Hold afstand, brug mundbind og håndsprit, handl alene og følg i det hele taget alle de gode retningslinjer, der er for vores færden i øjeblikket, siger Helle Friis.

Der vil naturligvis være situationer, hvor onlineindkøb er den eneste løsning.

- Hvis du ikke kan handle i de fysiske butikker, har flere lokale butikker forskellige muligheder for onlineindkøb – endda med mulighed for levering, fortæller Estrid Husen.

Opfordringen fra Helle og Estrid lyder derfor:

- Støt de lokale, fysiske butikker og vælg KUN danske og gerne lokale løsninger, hvis nethandel er nødvendigt. Der kommer en tid efter Corona, og den skal gerne være præget af byer med blomstrende butiksmiljøer.

Corona: Rettigheder og retningslinjer til handelsansatte