Det lysner for ledigheden

Vi oplevede den højeste tilgang af ledige i mange år, men siden maj er det faktisk gået den rigtige vej igen. Ledigheden er lige siden faldet stille og roligt. Vi er langt fra tilbage på niveauet fra før Corona eller fra sidste år på samme tid, men den er faldet, og det er godt.

 

Erfarne HK’ere er hurtigt videre

Det står klart, at de fleste af vores Corona-ledige både er kompetente og erfarne, og rigtig mange kommer hurtigt videre i nye jobs. Til gengæld støvsuger de også de jobs, der er, og det går hårdt ud over dimittenderne. Vores dimittendledighed er derfor markant højere, end den plejer at være. Vi opfordrer vores ledige dimittender til at overveje at tage en eventuel overbygningsuddannelse for at få endnu bedre kort på hånden eller til at tage jobs, der kunne være en alternativ vej til det job eller den branche, de går efter.

 

Få tjek på usikkerheden

For mange af os blev det i år klart, at vi ikke kan føle os helt så sikre i vores jobs, som vi måske tidligere har troet. Hvis du er usikker på din jobsituation, så ring endelig til os. Vi kan hjælpe dig med at genfinde arbejdsglæden eller til at turde springe ud i et nyt liv med en ny uddannelse eller et nyt job. Faktisk har vi et spændende webinar på programmet, hvor du kan få inspiration til din drømmefremtid. Måske er vejen til drømmejobbet gennem en ny uddannelse eller som iværksætter? Læs mere her: https://www.hk.dk/aktuelt/kalender/D2292228546

 

Det politiske arbejde fortsatte

Vi nåede kun at afholde en af vores generalforsamlinger, men i 2021 vil vi afholde dem alle – uanset om det bliver fysisk eller online. Vi har i år bl.a. haft fokus på udfordringerne ved en stigende pensionsalder, forskelsbehandling, virksomhedspraktik og Coronaens og Corona-reglernes påvirkning af vores medlemmers arbejdsliv.

 

Tak for, at du er medlem hos os

Vi glæder os til næste år, hvor vi fortsat gerne vil hjælpe dig i dit arbejdsliv, og vi krydser fingre for, at vi kan holde nogle gode fysiske arrangementer, for dem savner vi. Til slut vil jeg gerne ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. Herunder kan du læse en hilsen til dig fra din sektorformand.

 

Mange hilsener
Jesper Thorup
Fællesformand, HK Østjylland

Jesper Thorup, fælles formand for HK Østjylland

Jeg er stolt over den måde, som medlemmerne i HK Handel Østjylland har tacklet Coronavirus. I har stået i frontlinjen i butikkerne, knoklet på lagerne, og kontoransatte har måttet indrette hjemmearbejdspladser. HK Handel Østjyllands medlemmer har været fleksible ud over det sædvanlige. I er enhver arbejdsgivers drøm - I er hverdagens helte.

 

Vi nåede lige at få forhandlet butiks- og kontor/lager-overenskomsten med Dansk Erhverv hjem, inden Danmark lukkede ned. I den forbindelse fik vi den største stemmeprocent, vi nogensinde har opnået. Vi har lige afsluttet Coop butik og De selvstændige Brugsers overenskomstafstemning, og igen har vi slået alle rekorder. Det samme gælder i øvrigt vores lønstatistik.

 

Jeg håber, at vi snart kan ses fysisk igen. Kan I have en rigtig god jul samt et godt og lykkebringende nytår.

 

Julehilsner

Cliff Præstegaard

Cliff Præstegaard

Om lidt banker et nyt år på døren. Vores hverdag og arbejdsliv har det meste af året været foranderligt på mange måder, som ingen af os næppe har oplevet tidligere, og vi skal nok forvente, at også 2021 bliver et år med mange og også nye udfordringer. COVID-19 pandemien vil forhåbentlig langsomt slippe sit tag, så vi stille og roligt kan begynde tilbagevenden til en mere normal og menneskelig tilværelse.

 

I det nye år venter forhandlingerne om en ny overenskomst – OK21. Den 15. december er der udveksling af krav mellem de faglige organisationer og arbejdsgiverne på det offentlige område. Herefter går forhandlingerne i gang mellem de centrale parter i starten af januar 2021. Der er ingen tvivl om, at der venter udfordrende forhandlinger. Vi kan i det hele taget forvente et nyt år, hvor vi skal have samlet op på rigtig mange af de udfordringer, både positive og negative, som COVID-19 har givet os. Dem ser vi frem til at finde løsninger på i fællesskab.

 

Jeg ønsker jer en rigtig god jul samt et godt og lykkebringende nytår.

 

De bedste julehilsner

Hans-Henrik Hansen

Hans-Henrik Hansen

Året har stået i Coronaens tegn, og det har naturligvis påvirket vores arbejdsliv. Vi har været rigtig glade for at kunne hjælpe de af jer, der har haft brug for det, og vi er blevet flere medlemmer i året, der er gået. Det er supergodt og til alles fordel.

 

I 2020 har vi har vi fået gode overenskomster på plads på det private område og med nogle af de allerhøjeste stemmeprocenter. Vi har også haft fokus på den stigende pensionsalder, hvor vi har været meget i medierne med den store, slidte sko foran vores kontor og budskabet om, at det ikke kun er skoene, der bliver slidte, men også vores medlemmer. Det var også året, hvor Me Too igen fik fokus, og vi bakkede som altid op i kampen mod seksuel chikane og forskelsbehandling.

 

Selv om vi forhåbentligt snart er Coronaen kvit, så håber jeg, at du vil bruge juleferien på at overveje din jobfremtid, så du har de bedste kort på hånden. Hvis ikke du kan se dig selv i dit job om fem år, er det nu, du skal finde ud af, hvad du så skal. Og vi hjælper gerne.

 

Jeg ønsker jer en rigtig god jul samt et godt og lykkebringende nytår.

 

Julehilsner fra

Søren Sørensen

Søren Sørensen, formand for HK Privat Østjylland

2020 har på alle måder været et mærkeligt og udfordrende år. Pandemien har på mange måder udfordret os alle med hjemsendelser, hjemmearbejde, selvisolation og udsatte generalforsamlinger og kongresser, inkl. vores egne, både i afdelingen og i sektoren.

 

I HK Stat Østjylland har vi arbejdet på højtryk for at få de lokale lønforhandlinger gennemført, og disse forhandlinger er generelt forløbet rigtig godt. Overenskomstkravene vedr. OK21 er videresendt til Offentligt Ansattes Organisationer - Stat og derfra videre til Centralorganisationens Fællesudvalg (CFU). Her i december udveksler CFU og staten, via skatteministeren, overenskomstkrav. Efter nytår påbegyndes de egentlige OK21-forhandlinger. Vi krydser fingre for et godt resultat.

 

Jeg vil gerne takke jer for jeres indsats i 2020. I har i særdeleshed været omstillingsparate og fået det bedste ud af situationen. Jeg ønsker jer en rigtig god jul samt et godt og lykkebringende nytår.

 

Venlig hilsen

Bent Klim Sørensen

Bent Johansen, formand for HK Stat Østjylland