Fagforeningerne har været med til at afbøde virkningerne af coronakrisen. Derfor bør alle bakke op nu, mener Kirsten Estrup Madsen

Fagforeningerne har været med til at afbøde virkningerne af coronakrisen. Derfor bør alle bakke op nu, mener Kirsten Estrup Madsen

 

 

Hvem kunne have forestillet sig sidste år ved juletid, at vi gik et sådant 2020 i møde?

 

Det blev året, hvor corona ikke blot er en mexicansk øl.

Året, hvor mundbind bæres af alle og ikke bare af sundhedspersonale.

Året, hvor det ikke altid er socialt uacceptabelt at lugte af sprit i det offentlige rum.

Året med masser af hjemsendelser med offentlige penge som sikkerhedsnet.

Året med hjemmearbejde i udbredt omfang, ikke som et ønske, men som et krav.

Året med virksomhedslukninger og masser af opsigelser ovenpå en periode med gang i økonomien.

Året, hvor arbejdsfordeling vandt udbredelse.

Osv. osv.

 

Håber på et anderledes 2021

 

Jeg håber virkelig, at 2021 kommer til at se anderledes ud. Anderledes i den forstand, at det kan begynde at ligne tiden før corona. Men som situationen er nu, er det mere end vigtigt, at du som medlem støtter op omkring din fagforening.

 

Det er på grund af den organiserede fagbevægelses indsats, gennem blandt andet HK og FH, at lønmodtagerne har opnået økonomisk støtte og andre fordele under coronakrisen.

 

De trepartsforhandlinger, som pressen rapporterer om, giver resultater til gavn for lønmodtagerne, når FH bliver taget med på råd i samarbejdet mellem lønmodtagerne, arbejdsgiverne og regeringen.

 

HK Nordjylland har været med som rådgiver

 

Også HK Nordjyllands politikere har været inddraget direkte som rådgiver, når aftalerne er blevet indgået. Det viser, at der bliver lyttet til fagbevægelsen, og jo flere medlemmer, vi repræsenterer, jo større respekt er der for vores holdninger.  Hele 11 trepartsaftaler er indgået i 2020.

 

Under nedlukningen af 7 kommuner i Nordjylland var HK Nordjylland inviteret ind til møder i både Erhvervsministeriet og med regeringen. Da kun en del af landet var lukket ned, gav det som bekendt rigtig mange forskelligartede udfordringer. De udfordringer, du som medlem kontakter HK Nordjylland om, bragte vi videre til højere sted. Og regeringen og arbejdsgiverne lyttede. Det var nogle meget hektiske uger, og spørgsmål var der naturligvis mange af.

 

- Jeg håber, julefreden vil sænke sig, skriver Kirsten Estrup Madsen, formand for HK Privat i Nordjylland

- Jeg håber, julefreden vil sænke sig, skriver Kirsten Estrup Madsen, formand for HK Privat i Nordjylland

 

HK Privat Nordjyllands generalforsamling, som skulle have været afholdt den 10. marts 2020, blev aflyst 2 timer, før dørene blev åbnet. Det var et vilkår, men det var virkelig en mavepuster. Vi har også hen over året måttet aflyse arrangementer. Andre er blevet gennemført som digitale arrangementer.

 

Generalforsamlingen næste år afholdes 17. marts 2021. Bestyrelsens udgangspunkt er, at den skal afholdes med fysisk fremmøde. Men ingen kan forudsige situationen. Det er dog helt sikkert, at der bliver afholdt generalforsamling uanset formen. Så noter gerne datoen allerede nu.

 

Nu står julen og nytåret for døren. Jeg håber, at julefreden vil sænke sig, og jeg ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul og et godt nytår 2021.