COVID-19 har i den grad sat en kæp i hjulet for rejsebranchen, der over hele linjen oplever faldende aktivitet. Jysk Rejsebureau har dog valgt at gribe situationen anderledes an. I stedet for at vente på opkald fra kunder, går rejsekonsulenter som Søs Ravn Nielsen og Dennis Kjeldahl på efteruddannelse i blandt andet oplevelsesøkonomi, projektledelse, markedsføring og oplevelsesledelse.

 

Allerede nu har 14 personer fra Jysk Rejsebureau været afsted via samarbejde med Erhvervsakademi Dania, og 7. december startede et nyt fag op.

 

- Jeg så det som en god mulighed for at prøve noget nyt og udfordre mig selv. For mig er det mange år siden, jeg har gået i skole, og det gav mening for mig at uddanne mig, så jeg kan stå stærkere på arbejdsmarkedet fremadrettet, siger 28-årige Søs Ravn Nielsen fra Herning.

 

Søs Ravn Nielsen.

Søs Ravn Nielsen (Foto: Privat).

 

Mindeværdige oplevelser

Undervisningen flettes ind med den arbejdsfordeling, virksomheden kører på. Det fungerer godt, mener Dennis Kjeldahl, der plejer at have rygende travlt.

 

- Lige nu står det bare næsten stille, så udover at lave udviklingsarbejde på nye ture er det godt at få opdateret, ny viden på CV'et. Og på sigt kommer jeg nok til at bruge det, forklarer den 40-årige rejseekspert fra Lind.

 

Dennis Kjeldahl.

Dennis Kjeldahl (Foto: Privat).

 

Især faget i oplevelsesøkonomi har givet god mening i forhold til Søs Ravn Nielsens arbejde.

 

- Det satte mange tanker i gang om, hvordan vi for eksempel sætter vores rejseforedrag op. Det valgte jeg som emne og skrev afsluttende opgave i faget, hvor jeg så på værktøjer til at skabe en mindeværdig oplevelse for kunden ved eksempelvis at få sanser i spil, forklarer Søs Ravn Nielsen.

 

Et live klasseværelse uden køretid

Alle kurser foregår online. Det giver god mening i forhold til smittetallene, men også i forhold til logistik, når medarbejdere fra Aalborg, Herning, Aarhus, Kolding og København skal samles.

 

- Pludselig kommer vores medarbejdere fra hele landet sammen, og det giver meget kollegialt og socialt. Det skaber et fællesskab, og det vinder vi alle på. Medarbejderne får sparring på kryds og tværs af landsdele og mødes et sted, siger HR- og salgschef, Lars Møller Christiansen fra Jysk Rejsebureau.

 

For Søs Ravn Nielsen fra Herning betyder undervisning ved spisebordet også meget for motivationen for at deltage.

 

- Online var et godt alternativ til fysisk at mødes, for det føltes som et live klasseværelse. Jeg vil klart foretrække det online fremfor at køre 1-1,5 time om dagen for at deltage på kurset, forklarer hun.

 

Tro på at det vender

Inden Corona-pandemien havde flere medarbejdere gået med en drøm om at læse på deltid, men på grund af travlhed er det ikke blevet til mere for de fleste.

 

Den travlhed har COVID-19-udbruddet ændret fuldstændig, og sammen med Dania faldt Jysk Rejsebureau en løsning, hvor omkostningerne til efteruddannelse er tæt på nul.

 

- Vi har et håb og en tro på, at det her nok skal vende. Og indtil verden bliver mere normal igen, skal vi lave kloge løsninger for vores medarbejdere, så vi er klar til den tid, fortæller HR-chef Lars Møller Christiansen.

 

Lige netop derfor har Søs Ravn Nielsen glædet sig til næste hold, der begyndte 7. december.

 

- Jeg vil gerne være i rejsebranchen i mange år fremover, så jeg kunne godt finde på at tage hele uddannelsen i oplevelsesøkonomi. Så er jeg bedre stillet, uanset hvad der sker fremadrettet, smiler hun, og kollegaen Dennis Kjeldahl nikker:

 

- Fagene kan helt sikkert anbefales til hele rejsebranchen. Det giver en ny indsigt, og man bliver klogere af det. Også hvis det her ikke går, så kan ny opdateret viden sjældent skade, slutter han.

 

Fakta om dania

Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser i Grenaa, Hedensted, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive og Viborg.

I alt udbyder Dania 25 videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration samt 14 akademi- og diplomuddannelser på deltid.

Samlet er der 2500 fuldtidsstuderende på Dania, hvoraf 300 er internationale studerende. Derudover er 3000 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse.
 
Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har 190 fuldtidsansatte medarbejdere. 
Artiklen er opdateret 16. december 2020

Brug karrieretelefonen – den er også for dig

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.