Kære medlemmer af HK Stat

Vi er på vej ud af et år, som har været gennemført anderledes og stillet os alle over for mange uventede krav. Derfor er der noget beroligende ved at se frem mod julen. Den er et tiltrængt pusterum fra hverdagen og for de fleste forbundet med stærke traditioner og givende samvær med familie og venner.

Den slags har mange vist mere end nogensinde brug for! Og så må vi leve med måske at være sammen med lidt færre mennesker, end vi plejer i julen.

Netop det at være sammen med færre – eller ligefrem alene – har præget arbejdslivet for os alle, siden pandemien ramte verden og Danmark. Lige siden først i marts har I udvist en kæmpe fleksibilitet og leveret service og ydelser til tiden – uanset om I skulle klare arbejdet hjemmefra eller havde kritiske funktioner, som krævede jeres tilstedeværelse på de normale arbejdspladser.

Som HK’er kan man nogle gange opleve, at ens arbejde bliver taget for givet i en grad, så man føler sig overset, mens andre faggrupper nyder både mediernes og politikernes opmærksomhed. Sådan har nogle af jer måske oplevet situationen det seneste trekvart år. Men enhver, der kender bare lidt til opgaverne og løsningen af dem på statens arbejdspladser ved, hvor afgørende jeres indsats er og har været for at statens institutioner af enhver art har fungeret – ingen nævnt, ingen glemt.

I har ydet en jætteindsats, som I kan være stolte af! Lige som vi er stolte af jer. Tak for jeres kraftpræstation. Godt arbejde i borgernes og velfærdens tjeneste.

Vi ønsker jeg en god og glædelig jul, hvor I samler kræfter til den forhåbentlig sidste og relativt kortvarige kamp mod virus og sygdom.

Og tænk jer rigtig godt om i juledagene – vi vil gerne ses også i 2021.

 

Rita Bundgaard & Peter Raben

Formand og næstformand i HK Stat

rita og peter