Mor og datter pynter juletræ

Når du ikke at bruge dine resterende feriefridage i juleferien? Vær obs på, hvad der står i din overenskomst. Foto: Mostphotos.

 

Ret til en uges ekstra ferie

Gennem dansk lovgivning har du ret til fem ugers ferie. Med langt de fleste af HK Handels overenskomster har du efter nu måneders ansættelse også ret til en sjette ferieuge - de såkaldte feriefridage. 
Har du feriefridage, som du ikke når at bruge senest den 31. december i år? Så skal du være opmærksom på, hvad der skal ske med dem, inden året løber ud.

 

Sådan er reglerne på de største overenskomster

Dansk Erhverv Arbejdsgiver butiks-, kontor- og lageransatte

De feriefridage, du er blevet tildelt i 2020, kan afholdes i perioden 1. maj 2020 til og med 31. december 2021. Er dagene ikke afholdt inden 31. december 2021, skal der anmodes om udbetaling af dagene i januar 2022.

DIO II butiks-, kontor- og lageransatte
Ikke-afholdte feriedage udbetales automatisk i starten af 2021.

Coop, BA og SFU
Som medarbejder i Coop fremgår dine feriefridage ikke direkte af din lønseddel, men indgår i dit ferieregnskab. Som noget nyt vil dine feriefridage fremover blive afviklet som det første, når du holder ferie.

Andre overenskomster
Hører du til en anden overenskomst, kan du logge på Mit HK og se, hvad der gælder for dig. Du kan også kontakte din tillidsrepræsentant eller lokale HK-afdeling på tlf. 7011 4545.

Se også: 5 regler om dine feriefridage