Forside på IT-Kvinderådets rapport

I forbindelse med udgivelsen af IT-Kvinderådets rapport, som kommer med bud på, hvordan vi får flere kvinder inden for it, er Stina Vrang Elias og Simon Tøgern blevet interviewet af P1 Orientering.

De fortæller blandt andet om en undersøgelse i rapporten, der viser, at 45 % oplever, at der er fordomme om piger og kvinders brug af it, og at det gør, at flere afholder sig fra at uddanne sig inden for teknologi og it.

Samtidig peger de også på nogle af de mekanismer, der skal ændres, hvis flere skal uddanne sig og arbejde i faget i fremtiden. I dag er det nemlig kun hver fjerde IT-medarbejder, der er en kvinde, og det er på trods af, at branchen mangler arbejdskraft.

Hør hele interviewet (Linket er udløbet pr 17/11 2021)

IT-Kvinderådet består af repræsentanter fra fagbevægelsen, erhvervslivet, arbejdsgiverorganisationer, uddannelsesinstitutioner, tænketanke og Folketinget. Rådet har afviklet en række workshops med debat, erfaringsudveksling og ideer til, hvordan der kommer flere kvinder i it. Konklusionerne fra møderækken er resulteret i de 6 anbefalinger.

Hent IT-Kvinderådets rapport med de 6 anbefalinger