Dorte

Dorte startede på sin diplomuddannelse i 2016 og afslutter den lige inden, 2020 bliver til 2021, med et afgangsprojekt om digitale forandringer.

Dorte ser tilbage på sine 4 år på diplomuddannelsen med glæde og stolthed. Diplomuddannelsens 5 moduler førte hende geografisk vidt omkring, da undervisningen foregik både i Odense, Fredericia, Vejle og København. Men vigtigere blev hun også ført mentalt, socialt og fagligt vidt omkring, ikke mindst af sine medkursister.

- Det gav så meget inspiration og viden at være sammen med dygtige folk med samme faglighed som mig fra både det kommunale og det statslige.

LÆS OGSÅ: - Det er vigtigt at få papir på det, man kan

Covid-19-epidemien gjorde, at diplomuddannelsen kørte digitalt det meste af 2020. Det blev fint og professionelt afviklet.

- Men for pokker, hvor jeg savner mine medkursister!, siger hun. 

Værdifuld viden – som fagperson og borger

Dortes motivation for at starte på diplomuddannelsen var, at hun savnede kontinuitet i sin kompetenceudvikling.

- Jeg var kørt træt i 3-dages kurser. Jeg savnede noget kontinuitet og at kunne fordybe mig i over en længere periode.

Uddannelsen gav hende den kontinuitet og dybde, hun savnede, og til Dortes store glæde var alle fag direkte anvendelige i hendes hverdag.

Særligt faget om forvaltningsret gav Dorte en grundig og meget værdifuld indføring i både offentlighedsloven og forvaltningsloven.

- Det kursus gav mig virkelig meget. Ikke bare som fagperson, men også som person og borger.

Et nyt helhedsperspektiv

Et andet fag, der bidrog til at løfte Dorte til nye højder, var faget "Digitale forandringsprocesser".

LÆS  OGSÅFå op til 25.000 kroner til efter- og videreuddannelse

- Jeg sad og ventede på, at der kom et økonomifag, men så faldt jeg over dette fag og tænkte, ’nå, ja, hvorfor ikke?’. Og det viste sig at være et virkelig godt fag, der gav et supergodt og nyt perspektiv på alt, det vi HK’ere laver. Mange af os har til opgave at løse de opgaver og problemer, der opstår, når it- og fagsystemerne ikke at taler sammen. Dette fag gav mig en meget større teknologiforståelse og med det et helt nyt perspektiv der gør, at jeg i dag arbejder meget mere helhedsorienteret.

Dorte vil anbefale alle at søge Den Statslige Kompetencefond.

Det er jo en fantastisk mulighed for at videreuddanne sig. Jeg har fået et kæmpe fagligt løft!