Hvad kommer corona til at betyde for den måde vi arbejder på, er sammen på, den måde vi indretter os på?

Gode spørgsmål, som ikke bare medarbejdere og ledere spørger jeg sig selv og hinanden om, men for organisationer og fagforeninger er det også et spørgsmål, som man prøver at blive kloge på.

Sorø Kommune lavede sommeren 2020 en glimrende opsamling og evaluering på, hvordan kommunen fremover kunne tænke og indtænke organisering, IT, mødekultur, hjemmearbejde mv efter den første periode med corona.

Men heldigvis er der allerede sat en del forskning i gang, kan beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fortælle i et ministersvar.

Følg med på coronatrivsel

Et projekt foregår mellem Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) og Aalborg Universitet, hvor man i hele 2021 undersøger, hvilken betydning coronakrisen har for arbejdsfællesskabet og medarbejdernes trivsel. 

Resultaterne bliver løbende offentliggjort på sitet om coronatrivsel.

Desuden har uddannelses- og forskningsministeriet en side om initiativer og indsatser ift Covid19 forskning, både i Danmark og internationalt.

Det samme gælder Innovationsfonden.

Ministeren fortæller også, at Arbejdsmiljøforskningsfonden netop har indstillet en række projekter til støtte, som skal undersøge coronoakrisens arbejdsmiljømæssige konsekvenser.